×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

VÅRA UTBILDNINGAR

Hitta rätt utbildning för dig!

SÖK UTBILDNING

AKTUELLT HOS OSS

Läs mer om vad som händer inom Hermods just nu.

AKTUELLT

Välkommen till Hermods i Helsingborg

Hermods Yrkeshögskola bedriver korta, nischade yh-utbildningar i Helsingborg som snabbt tar dig ut på arbetsmarknaden.

Vi har lång erfarenhet av utbildning för vuxna och utbildning på distans. Vårt uppdrag är att ge alla individer en möjlighet att utvecklas. Vi tar vårt uppdrag på stort allvar och som en av Sveriges största utbildningsaktörer är det vårt ansvar att lyckas. Vår passion är utbildning som är flexibel och anpassad efter era behov och förutsättningar.

YRKESHÖGSKOLA

Yrkeshögskola är alternativet för dig som vill läsa eftergymnasial utbildning som snabbt tar dig ut i arbetslivet. En yrkeshögskoleutbildning är kort och nischad mot en specifik yrkesroll samt har ett nära samarbete med näringslivet som vet vilken kompetens som behövs på arbetsmarknaden.

SFI (SVENSKA FÖR INVANDRARE)

Behöver du lära dig svenska språket? På Hermods kan du läsa sfi. Sfi är gratis och du ansöker via din hemkommun.

Studietakt
Studieform
Utbildningstyper
Visa fler filter

VI HJÄLPER DIG ATT UTVECKLAS

Varje år hjälper vi över 70 000 individer att ta ett steg närmre sina mål.

VÄLKOMMEN TILL HERMODS SFI I HELSINGBORG

I Helsingborg kan du studera yrkesinriktad sfi. Det innebär att du får läsa svenska men även får läsa kurser som ingår in en yrkesutbildning. Hos oss i Helsingborg kan du välja mellan skola/förskola och omsorg/omvårdnad.

Sfi eller svenska för invandrare är en utbildning där du får lära dig grunderna i svenska språket. Om du precis har flyttat till Sverige så är det sfi som är ditt första val. Kurserna är anpassade för för dig som inte har svenska som modersmål. När du är klar med din sfi-utbildning kan du söka arbete i Sverige eller fortsätta studera.

Vi erbjuder svenska för invandrare, sfi med särskild inriktning mot yrken inom skola/förskola och omsorg/omvårdnad. Undervisningen är på plats i skolan där du lär tillsammans med dina lärare och kollegor, du kommer också att få möjlighet att arbeta i vår digitala lärplattform. Vi erbjuder ett flexibelt upplägg för dig som arbetar eller har andra studier. Undervisningen kan ske dagtid, kvällstid eller via fjärrundervisning (digitalt via internet).

När du studerar sfi med yrkesspår hos oss på Hermods kommer du att möta både din sfi-lärare men också en lärare inom det valda yrket. Det första som händer när du börjar din utbildning är att vi undersöker dina tidigare erfarenheter. Om du till exempel har arbetat med barn eller inom omsorg så kan det vara så att du kan validera vissa delar av utbildningen. Validera betyder att du har tillräckligt med erfarenhet så att du kan hoppa över den delen av utbildningen.

När yrkesläraren är med under undervisningen så kommer ni att öva på språket som används när man jobbar inom barn och fritid eller vård och omsorg och ni kommer också att öva på olika praktiska moment.

Samtidigt som du läser sfi så kommer du att läsa några kurser på gymnasial nivå. Vi kommer också att gå igenom digitalisering och det svenska samhället samt vad yrket innebär.
All undervisning ska ge dig bra grund i svenska och goda kunskaper inom yrket för att gå vidare till arbete eller fortsatta studier.

I Helsingborg erbjuder vi:

  • Sfi kurs 1c med yrkesinriktning
  • Sfi kurs 1d med yrkesinriktning
  • Sfi kurs 2b med yrkesinriktning
  • Sfi kurs 2c med yrkesinriktning
  • Sfi kurs 2d med yrkesinriktning
  • Sfi kurs 3c med yrkesinriktning
  • Sfi kurs 3d med yrkesinriktning

Välj mellan inriktning mot skola/förskola eller omsorg/omvårdnad.

INRIKTNING SKOLA/FÖRSKOLA

Inriktningen skola/förskola kan vara ditt första steg mot ett yrke inom skola eller förskola. Utbildningen börjar med att du läser en bas med orienteringskurs och kursen Skapande verksamhet. Efter det fortsätter du med yrkes-sfi som innehåller en orienteringskurs, kurserna Pedagogiskt ledarskap och Kommunikation.

INRIKTNING OMSORG/OMVÅRDNAD

Inriktningen omsorg/omvårdnad kan ge dig kunskaper för att du ska kunna arbeta inom vård och omsorg. Ditt första steg mot ett arbete som vårdbiträde, undersköterska eller sjuksköterska eller vidare studier. Utbildningen börjar med en bas med orienteringskurs och kursen Etik och människans livsvillkor. Efter det fortsätter du med yrkes-sfi som innehåller en orienteringskurs och kursen Vård- och omsorgsarbete 1.

Du kan läsa sfi med yrkesspår på olika studievägar. Det är dina kunskaper i svenska samt din tidigare skolbakgrund som ligger till grund för vilken kurs och studieväg som du ska läsa. Du ska alltid ansöka via Helsingborgs kommun och det gör du via länken nedan.

STUDIEFORM

I samband med att du anmäler dig till ett yrkesspår så kan du också välja hur du ska studera. Du kan välja mellan dessa olika studieformer:

  • Studera 30 timmar i veckan (du läser 15 timmar sfi och 15 timmar yrkesinriktning)
  • Studera 15 timmar i veckan (kombinera med arbete eller någon annan aktivitet. Du får läsa svenska men får också information om den yrkesinriktning du valt)
  • Studera med flexibelt schema (passar dig som inte kan gå i skolan samma tider varje vecka utan som behöver undervisning på olika tider)

Vill du få mer information och hjälp med din anmälan eller om du frågor om utbildningen så är du välkommen att kontakta eller besöka skolan.


Besöksadress: Nedre Nytorgsgatan 13, Helsingborg
Telefon: 040-444 83 31
E-post: sfi.helsingborg@hermods.se

Välkommen att studera yrkesinriktad sfi på Hermods!

Kontakta oss


VÄLKOMMEN TILL HERMODS YRKESHÖGSKOLA I HELSINGBORG

På Hermods vill vi att du ska kunna uppnå dina yrkesdrömmar och yrkesmål oavsett var du befinner dig i livet. Hermods Yrkeshögskola är alternativet för dig som är på jakt efter ditt första jobb, vill byta jobb eller vill utvecklas i din nuvarande yrkesroll och bransch. Oavsett vad du är ute efter så säkrar du din framtid på arbetsmarknaden genom att studera en yh-utbildning hos oss!

YH-UTBILDNINGAR I HELSINGBORG

På Hermods Yrkeshögskola i Helsingborg erbjuder vi för tillfället två YH-utbildningar. Alla våra utbildningarna är framtagna i nära samarbete med näringslivet som vet vilken kompetens som efterfrågas på arbetsmarknaden. På så sätt kan du vara säker på att din utbildning är aktuell och gör dig anställningsbar.

KONTAKTA OSS

FRÅGOR OM ANSÖKAN?

VÅRA UTBILDNINGSTYPER

KOMVUX

FÖR DIG SOM BEHÖVER LÄSA IN GYMNASIET

Komvux (kommunal vuxenutbildning) är för dig som behöver läsa in enstaka kurser från gymnasiet eller som vill läsa en hel yrkesutbildning på gymnasienivå. Komvux söker du via din hemkommun.

YRKESHÖGSKOLA

EN SNABBARE VÄG UT I JOBB

Yrkeshögskola erbjuder korta eftergymnasiala utbildningar för dig som vill byta karriär eller kompetensutveckla dig. Utbildningarna är nischade mot specifika yrkesroller och framtagna tillsammans med näringslivet.

SFI

FÖR DIG SOM BEHÖVER LÄRA DIG SVENSKA

Är du ny i Sverige? På Hermods kan du läsa sfi (svenska för invandrare). Vi hjälper dig att snabbt förbättra dina svenska språkkunskaper.