VÄLKOMMEN TILL HERMODS KOMVUX STOCKHOLM
Hermods erbjuder vuxenutbildning i Stockholm - komvux - för dig som bor i någon av kommunerna i Stockholms län. Hos Hermods kan du läsa komvux på distans i Stockholm vilket betyder att du har kontakt med din lärare på webben men du är även välkommen att delta på handledningspass på skolan i våra centrala lokaler i Stockholm.
KOMVUX - GRUNDLÄGGANDE KURSER
Hos Hermods komvux vuxenutbildning i Stockholm kan du studera grundläggande utbildning i klassrum eller på distans i våra centrala lokaler i Stockholm. Hermods komvux finns i Södermalm, Kungsholmen, Kista och Sollentuna. Läser du på distans så är du även välkommen att delta på handledning och undervisning på skolan. På Hermods vuxenutbildningscentrum i Stockholm kan du välja mellan grundläggande svenska som andraspråk, engelska eller matematik.
KOMVUX - GYMNASIALA KURSER
Hos Hermods vuxenutbildningscentrum i Stockholm kan du studera grundläggande vuxenutbildning i klassrum eller på distans i våra centrala lokaler i Stockholm. Läser du på distans så är du även välkommen att delta på handledning och undervisning på skolan. På Hermods vuxenutbildningscentrum i Stockholm kan du välja mellan grundläggande svenska som andraspråk, engelska eller matematik. Stockholm kan du välja mellan över 120 olika kurser på gymnasial nivå (Komvux). Hos oss hittar du kurser i svenska som andraspråk, engelska, matematik, ekonomi, fysik, IT, handel, administration med mera. Du läser via webben i vår lärplattform Novo och din lärare följer dig genom kursen.
KOMVUX -YRKESUTBILDNING
Söker du en utbildning som ger dig kompetens till ett specifikt yrke eller vill du höja din kompetens? Hos Hermods komvux i Stockholm kan du läsa följande kurser på gymnasial nivå.
- Barnskötare/elevassistent bas
- Barnskötare påbyggnad
- Elevassistent påbyggnad
- Undersköterska
- Vårdbiträde
ANSÖKAN OCH KURSSTARTER
För att kunna ta del av våra komvuxutbildningar i Stockholm behöver du skicka in din ansökan. För att ta del av hermods komvux i stockholm görs ansökan görs via din hemkommun.
1
Välj kurs eller utbildning
Vi erbjuder grundläggande kurser, fristående gymnasiekurser och gymnasiala yrkesutbildningar inom flera olika ämnesområden. Våra kurser och yrkesutbildningar startar flera gånger om året och du kan välja att läsa på heltid eller deltid.
2
Ansök via din hemkommun
Ansökan görs hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Besök din hemkommuns hemsida och klicka dig vidare till vuxenutbildningen. Där framgår det vilket system de använder för ansökan. Gör ditt val, fyll i dina uppgifter och skicka in din ansökan. Det är din hemkommun som avgör om du får studera hos oss och det är din hemkommun som beställer kurserna av oss.
3
Dina kursval skickas till oss
Efter att du gjort en ansökan till din hemkommuns vuxenutbildning tar de ett beslut om antagning. Blir du antagen får du besked om det från kommunen och de informerar även oss på Hermods om dina kursval. Du registreras på den kurs eller den yrkesutbildning du valt.
4
Du får dina inloggningsuppgifter
Efter att kommunen informerat oss om att du blivit antagen till utbildningen får du inloggningsuppgifter till vår digitala lärplattform Novo.
5
Du börjar din utbildning
Du läser kursen/kurserna flexibelt i klassrum (Flex/närlärande) eller som distansutbildning. Du får tillgång till vår digitala lärplattform Novo där du har ett personligt studierum med kursinformation, studieguider, inlämningsuppgifter och kontakt med lärare.
Gymnasiala kurser startar var femte vecka. Grundläggande kurser har ingen sista ansökningsdag utan de startar varje månad.
HÖJ DITT BETYG GENOM PRÖVNING
Om du vill höja eller saknar godkänt betyg i en viss kurs kan du göra en prövning. Det innebär att du på egen hand läser in kursen enligt kursplan och sedan ”tentar” av kursen. För komvux i Stockholm stad gäller:
- Vi erbjuder möjlighet att göra prövning till alla kommuner vi har avtal med.
- Prövning erbjuds två gånger per halvår.
- En prövning kostar normalt 500 kr. Om du har ett icke godkänt betyg i kursen ifrån tidigare komvuxstudier är det kostnadsfritt.
- Både vid skriftligt och muntligt prov krävs legitimation (fotolegitimation).