×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

VÅRA UTBILDNINGAR

Hitta rätt utbildning för dig!

SÖK UTBILDNING

AKTUELLT HOS OSS

Läs mer om vad som händer inom Hermods just nu.

AKTUELLT

VÄLKOMMEN TILL HERMODS I VÄXJÖ

Växjö är med sina 90 000 invånare Smålands näst största stad. Staden är bland annat känd för sin vackra domkyrka, som uppfördes under tidig medeltid. Växjö med Linnéuniversitet är en modern och expansiv universitetsstad där människor från olika kulturer möts.

På Hermods i Växjö kan du läsa vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå på distans men även i klassrum. Vi erbjuder även svenska för invandrare (sfi). När du är klar med sfi kan du fortsätta med Svenska som andraspråk på både grundläggande och gymnasial nivå.

Du ansöker till vuxenutbildningen via din hemkommun.

Studietakt
Studieform
Utbildningstyper
Visa fler filter

VI HJÄLPER DIG ATT UTVECKLAS

Varje år hjälper vi över 70 000 individer att ta ett steg närmre sina mål.

VÄLKOMMEN TILL HERMODS KOMVUX I VÄXJÖ

Hos oss kan du läsa kommunal vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå på distans men även i klassrum. På plats i våra lokaler i Växjö finns vår utbildningsledare som hjälper dig att få en bra studietid hos oss. Utbildningsledaren hjälper dig så att du får en bra introduktion, rätt stöd under din utbildningstid samt hjälper dig vidare för att nå dina utbildningsmål.

Du hittar oss på Norra Järnvägsgatan 12 och via telefon varje vardag kl 8.00-16.30 på telefonnummer 010-142 15 00.

PLUGGA I KLASSRUM

Hermods i Växjö är ensamma om att kunna erbjuda kurser i matematik med undervisning i klassrum! Vi erbjuder även kurser inom svenska och svenska som andraspråk med behöriga lärare.

Hos oss kan du läsa följande kurser i klassrum:

PLUGGA PÅ DISTANS

Vill du själv styra över dina studier och inte vara bunden till en ort eller ett klassrum? Då är distansutbildning ett bra alternativ för dig! Studerar du på distans kan du på ett enkelt sätt kombinera studier med annat i ditt liv som till exempel arbete, familj eller resande. Vi erbjuder kurser inom flera olika ämnesområden. Alla kurser är nationella, högskoleförberedande och studiemedelsberättigande.

Nytt från 2020 är att det är möjligt att studera till undersköterska på distans.

Ansökan sker via Växjölöftet vuxenutbildning.

STUDERA VIA VÅR DIGITALA LÄRPLATTFORM

Du pluggar i vår webbaserade utbildningsplattform Novo och har kontakt med lärare och andra kursdeltagare via plattformen, e-post eller telefon. För att plugga på distans behöver du ha en dator med internetuppkoppling.

HUR GÅR DET TILL?

Din distansutbildning finns tillgänglig dygnet runt och du kan studera oberoende av var du befinner dig. Du läser utbildningen i vår webbaserade utbildningsplattform Novo, där har du personlig kontakt med lärare, handledare och andra kursdeltagare. I Novo hittar du studieguider, testa-dig själv-uppgifter, prov, ljud- och videoklipp samt uppdrag. En lärare rättar alla dina uppdrag (inlämningsuppgifter) och svarar på frågor du har under utbildningen.

Du kan påbörja din distansutbildning året runt och studera i den takt som passar dig.

HUR ANSÖKER MAN

SOCIALA MEDIER

För dig som studerar komvux i Växjö finns en grupp på Facebook som du kan gå med i, sök på Hermods VUX Växjö. Där kan du få information och hålla dig uppdaterad om vad som händer i verksamheten.

Kontakta oss


YRKESUTBILDNING PÅ HERMODS I VÄXJÖ

Behovet av behörig arbetskraft inom vård och omsorg är stort och vården behöver tusentals nya undersköterskor inom den närmaste framtiden. Att utbilda dig till undersköterska är en möjllighet att få ett jobb efter att du slutfört din utbilning.

På Hermods i Växjö kan du studera flexibelt till undersköterska på distans.
Utbildning till undersköterska

Hermods i Växjö erbjuder dig möjligheten att studera till undersköterska på ett flexibelt sätt. DU kan själv välja i vilket tempo du vill göra utbildningen. Vi erbjuder följande studietakt:

  • 100%
  • 75%
  • 50%
  • 25%

Du har också möjlighet att läsa utbildningen på distans vilket innebär att du lätt kan anpassa dina studier till just din livssituation.

ARBETSPLATSFÖRLAGT LÄRANDE (APL)

I utbildningen ingår det apl. Inför din apl-period får du chansen att träna praktiska moment såsom lyftteknik, ta blodtryck, lägga om sår, sätta kateter och ta blodprov.

För att ge dig så bra förutsättningar som möjligt att träna på praktiska moment inför din praktik kommer vi att hålla till i Kliniskt träningscentrum, KTC på Linnéuniversitet. Där kommer vi ha tillgång till ett stort utbud av utrustning och material.

ANSÖKAN

Du söker Vård- och omsorgsprogrammet genom Växjölöftet. Besök Växjölöftets hemsida för att göra din ansökan.

Hermods erbjuder Öppet hus för dig som är intresserad. Då kan du få hjälp av oss med din ansökan, se våra lokaler och ta en kopp kaffe och fika.

Välkommen till oss på Norra Järnvägsgatan 12!

Kontakta oss


VÄLKOMMEN TILL HERMODS SFI I VÄXJÖ

På Hermods Sfi i Växjö kan du ta första steget till din nya framtid i Sverige. Studera sfi på dina villkor med hjälp av hängivna lärare och modern teknik. Över 5000 personer studerar sfi på Hermods idag. Det kan du också göra - ta chansen!

På Hermods i Växjö kan du läsa sfi både i klassrum och på distans om du vill jobba samtidigt som du studerar! Även om du läser på distans så är du alltid välkommen att komma till skolan och delta i lektionerna där om du vill det.

I Växjö erbjuder vi:

INTRODUKTION OCH STUDIER

Första steget för att börja studera sfi är ett samtal för att ta reda på ditt mål med dina studier, dina kunskaper, hur din livssituation ser ut och vad du vill i framtiden. Utifrån det skapas din studieplan som du studerar efter. Dina studier är individuella och lärarledda lektioner kombineras med delar som du gör hemifrån via din dator.

På plats i våra lokaler finns vår utbildningsledare som du träffar under din första tid, vars uppgift är att hjälpa dig att få en bra start och att komma igång med dina studier på Hermods. Efter din grundliga introduktion kan du börja resan mot att nå dina mål tillsammans med din lärare och även dina kurskamrater.

EFTER STUDIERNA

Hos Hermods i Växjö kan du fortsätta att studera grundläggande och gymnasial vuxenutbildning när du är klar med dina sfi-studier. Du kan fortsätta dina studier på distans via utbildningsplattformen Novo men vi erbjuder även kurser i klassrum. Väljer du att läsa på distans finns möjligheten att få handledning och hjälp med dina studier av lärare på plats här i Växjö.

ÖPPET HUS

Varje fredag mellan kl. 10.30–11.30 har vi Öppet Hus i våra lokaler på Nygatan 4. Då får du veta mer om hur det är att studera på Hermods i Växjö och se dig om i våra lokaler. Du får även träffa vår rektor, vår utbildningsledare och våra lärare. Om du har några frågor om dina studier kan du ställa dem direkt till vår personal på plats.

ANSÖKAN

Ansöker till sfi på Hermods i Växjö gör du via Växjölöftet vuxenutbildning. Du kan även besöka dem på Kronobergsgatan 18.

SOCIALA MEDIER

Hermods sfi Växjö finns även på Facebook. Följ oss gärna där för information och för att hålla dig uppdaterad om vad som är på gång i vår verksamhet.

Kontakta oss


NYHETER I VÄXJÖ

Följ med i vad som händer inom Hermods vuxenutbildning och sfi i Växjö. Här presenterar vi vad som händer hos oss.

NYA TELEFONTIDER

Vi strävar alltid efter att ge våra elever snabb återkoppling. För att göra återkopplingen ännu snabbare har vi skapat specifika telefontider då ni kan ringa vår studieledare Anna Estner. Det är Anna ni ska vända er till när ni behöver göra studieförändringar (avbrott, förlängningar, förkortningar, flytta fram startdatum, kursplanera etc).

Hennes telefontider är:
Måndagar: 09:00 - 10:00
Tisdagar: 08:30 - 10:00
Onsdagar: 09:00 - 10:00
Torsdagar: 08:30 - 10:00
Fredagar: 15:00 - 16:00

Telefon: 010-142 15 00
E-post: anna.estner@hermods.se

På övriga tider hänvisar vi först och främst till mailen.

Ovanstående information hittar ni också under "Mitt Hermods" på Novo. Där står det också mer specifikt när och i vilka ärenden ni ska vända er till Anna (studieledaren) respektive Peter (rektorn).

TA DEL AV VÅR DIGITALA UTBILDNINGSKATALOG

Nu är äntligen Hermods digitala utbildningskatalog för 2021 här! Du kan läsa den här.

Kontakta oss


VÅRA UTBILDNINGSTYPER

KOMVUX

FÖR DIG SOM BEHÖVER LÄSA IN GYMNASIET

Komvux (kommunal vuxenutbildning) är för dig som behöver läsa in enstaka kurser från gymnasiet eller som vill läsa en hel yrkesutbildning på gymnasienivå. Komvux söker du via din hemkommun.

YRKESHÖGSKOLA

EN SNABBARE VÄG UT I JOBB

Yrkeshögskola erbjuder korta eftergymnasiala utbildningar för dig som vill byta karriär eller kompetensutveckla dig. Utbildningarna är nischade mot specifika yrkesroller och framtagna tillsammans med näringslivet.

SFI

FÖR DIG SOM BEHÖVER LÄRA DIG SVENSKA

Är du ny i Sverige? På Hermods kan du läsa sfi (svenska för invandrare). Vi hjälper dig att snabbt förbättra dina svenska språkkunskaper.