Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Prova något nytt?

Visst drömmer vi alla om att kunna ett nytt språk, byta inriktning i jobbet eller bara nyfiken att lära dig något nytt - läs en av våra privatkurser. Då är Hermods som bäst - när det passar dig och var du vill.
Öppna VOmeny

Privatkurser

Här kan du köpa kurser på gymnasienivå som du läser helt på distans som följer Skolverkets riktlinjer. Det här är för dig som vill läsa på egen hand inom ett intresseområde, eller för att utveckla dig själv t ex inom språk eller ekonomi. Efter genomförd kurs får du ett kursintyg, dvs inte ett betyg. Du kan genom din kommun ev begära prövning (dvs examination) i ditt ämne som du läst.

Hur går det till?

Upplägget består av studier på distans, du utför dina uppgifter på vår lärplattform Novo som du får tillgång till dygnet runt och du testar dig själv i övningar och prov efter varje moment som består av olika moduler. Du kommer få en yrkeslärare kopplad till din kurs som rättar dina inlämningar. Köper du kursen som privatperson så utgår inget betyg, men vid avslutad kurs kan du boka in en prövning hos din hemkommun och på så sätt erhålla ett betyg i kursen. För mer information om prövning rekommenderar vi dig att ta kontakt med vuxenutbildningen i din hemkommun.  

Plugga till högskoleprovet

Jag fördubblade mitt resultat på provet! Jag rekommenderar verkligen Hermods högskoleprovskurs till dig som ska plugga inför högskoleprovet, Rebecka/ elev 

Kursen innehåller massa olika övningar, inspelade lektioner och texter som är framtagna av Hermods kunniga lärare. I kursen tränar du dig på provets olika delar; NOG, KVA, XYZ, DTK, LÄS, ELF, MEK och ORD. Högskoleprovskursen läser du på distans i din egen takt under en sexmånadersperiod via vår utbildningsplattform Novo.

Klicka här för att se en video från högskoleprovskursen i Novo.

Öva på högskoleprovet

För att lyckas på högskoleprovet är det viktigt att vara förberedd samt att vara ute i god tid med sina förberedelser. Att plugga till högskoleprovet handlar till lika delar om att vara effektiv som att plugga på rätt saker. Allra störst chans att höja dina chanser har du genom att öva på högskoleprovet och träna extra hårt på de ämnen där du vet att du är svagast inom.

Första gången du skriver provet är det inte ovanligt att vara nervös och osäker på hur upplägget av provet ser ut. Att redan innan provet veta hur du disponerar provtiden på bästa sätt, vilka delar provet innefattar och kunna plugga till högskoleprovet olika delar kommer att ge dig bättre förutsättningar. Du kan skriva högskoleprovet hur många gånger du vill. Många väljer att skriva provet flera gånger för att förbättra sitt resultat.

I högskoleprovskursen får du:

  • Kännedom och kunskap om högskoleprovets alla delar
  • Material med många olika övningar
  • Lära dig att disponera provtiden på rätt sätt
  • Olika tips och trix inför provdagen
  • Inspelade lektioner och texter
  • En kurs utvecklad av Hermods kunniga lärare
  • Tillgång till kursen i 6 månader
  • Testa dina kunskaper om och om igen

Notera att högskoleprovet i sig inte ger högskolebehörighet. Du måste fortfarande ha fullständiga gymnasiebetyg för att kunna söka in till högskoleutbildningar.

Vi har även yrkesutbildningar i vår webbutik för dig som vill läsa en yrkesutbildning. Vi erbjuder följande utbildningar: