×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.
Stäng

Få mer information om utbildningen

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig för att ge mer information

Hantering av personuppgifter

Jag samtycker till att Hermods AB hanterar ovan angivna personuppgifter enligt följande villkor för att skicka mig information, nyheter och riktad marknadsföring om de utbildningar jag visat intresse för

Något gick fel, vänligen kontrollera att alla fält är ifyllda korrekt och försök igen.

OM UTBILDNINGEN

Det räcker inte att bara tycka att miljön är viktig, det måste resultera i förändrade val och vanor för såväl oss själva som våra medmänniskor. Genom kunskap kan du påverka dina medmänniskor och lära andra att det finns bättre alternativ! Utbildningen Account manager hållbar försäljning är den enda sälj- och marknadsföringsutbildningen med tydligt hållbarhetsfokus. Efter din examen kan du tex jobba med komplex försäljning av solceller till Sveriges fastighetsägare eller marknadsföra elbilar mot kommuner och landsting m.m. Nu har du chansen att vara med och påverka din gröna framtid!

YH-utbildningen Account manager hållbar försäljning är en unik säljutbildning, med fokus på hållbarhet, som ger dig en grundläggande kompetens inom miljö och klimatfrågor i kombination med grunderna i sälj och marknadsföring. Utbildningen ger dig en gedigen kompetens och säkerhet för att kunna påverka omgivningens beslutsfattare att välja framtidens miljösmarta lösningar och ha fokus på en hållbar utveckling (Sustainable Development).

Vår omvärld förändras kontinuerligt där hållbarhet och miljö ligger överst på agendan för många. Privatpersoner och företag strävar efter att hitta hållbara och klimatsmarta lösningar kopplat till de globala målen i Agenda 2030 ─ en handlingsplan med mål för omställning till ett hållbart samhälle för människorna, planeten och välståndet.

Det hållbara perspektivet finns med genom hela utbildningen vilket gör den unik jämfört med en traditionell säljutbildning. Du lär dig den klassiska säljcykeln och olika säljtekniker samtidigt som du fokuserar på det mest hållbara alternativet gällande produkt/tjänst. Du lär dig även att granska och säkerställa att den bakomliggande kedjan (råvaruproduktion, tillverkning och logistik) är hållbar, rättvis och miljösmart.

Det råder brist på denna kompetens på arbetsmarknaden, och därför finns stor efterfrågan på personal. Utbildningen har nära samverkan med olika företag inom bl.a. bilindustrin, solcellsindustrin och rekryteringsföretag som står på kö för att ta emot arbetskraft och LIA-praktikanter. YH-utbildningen Account manager hållbar försäljning gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden!

INNEHÅLL OCH UPPLÄGG

Denna utbildning bedrivs på distans vilket innebär att du självständigt ansvarar över din studietid. Föreläsningar, uppgifter och annan kommunikation är webbaserad och sker via vår lärplattform eller via online-möten. Utöver den webbaserade undervisningen innehåller utbildningen totalt två fysiska träffar som exempelvis kan innehålla föreläsningar, praktiska moment, seminarier eller examinationer. Det är också ett tillfälle för klassen och utbildare att träffas.

En del av utbildningen gör du ute på en arbetsplats

Utbildningen innehåller LIA – lärande i arbete, där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats. Många ser LIA-perioden som den största fördelen med YH-utbildning då du får arbetslivserfarenhet under studietiden, den är förlagd i slutet av utbildningen.  9 av 10 studerande får jobb efter examen, många på sin LIA-plats.

Kurser:

 • Affärsekonomi
 • Affärsjuridik med hållbarhetsfokus
 • Branschkunskap ecoproducts
 • Examensarbete
 • Förhandlingsteknik
 • Försäljning B2B Hållbara produkter
 • LIA
 • Marknadsföring – hållbart och eko
 • Online marketing B2B, B2C/ Digitala kanaler
 • Produktbaserad affärsengelska
 • Projektledning

EFTER UTBILDNINGEN

Efter utbildningen får du färdigheter/kunskaper/kompentenser inom b.la:

 • Självständigt hantera lämpliga marknadsföringsmodeller/metoder samt genomföra marknadsanalyser.
 • Hantera säljcykelns olika steg, självständigt hantera olika säljverktyg samt hantera klassificering av kund och behovsanalys.
 • Kunna göra riskanalyser av företagets marknadsföringstaktik för hållbarhet för att kvalitetssäkra att företaget är trovärdigt i sin leverans till konsument.
 • Självständigt skapa, tolka och analysera budgetar, investerings-, lönsamhets-, kostnadskalkyler och årsredovisningar, obehindrat hantera branschenliga ekonomiska begrepp.

Efter utbildningen kan du bl.a. arbeta som:

Green account manager
Account Manager – Hållbar Försäljning
Account manager
Sustainability account manager
Produkt – och kvalitetsansvarig
Specialiserad säljare för hållbara produkter
Säljare B2B inriktning eko (hållbarhet)

FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET

För att bli antagen till denna utbildning krävs Grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt följande förkunskaper eller motsvarande: 

 • Engelska 6 
 • Matematik 2 
 • Samhällskunskap 2 
 • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
 • Yrkeserfarenhet 6 månader heltid som säljare och /eller B2B

Saknar du någon av kurserna ovan kan du läsa in dessa hos oss på distans inför utbildningen via en så kallad preparandkurs. Preparandkursen är avgiftsfri och du läser den online i din egen takt under några veckor. Läs mer om våra preparandkurser här.  


Välj ort