×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.
Stäng

Få mer information om utbildningen

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig för att ge mer information

Hantering av personuppgifter

Genom att fylla i en intresseanmälan samtycker du till att få utskick om vald utbildning där vi informerar om utbildningen, viktiga datum och hur du ansöker. Vi kommer då att behandla ditt namn och din e-postadress med stöd av ditt samtycke fram tills att du återkallar samtycket, avregistrerar dig från våra utskick, eller på annat sätt invänder mot marknadsföringen.

När du skickar in en intresseanmälan samtycker du även till att vi använder informationen du angett i formuläret tillsammans med informationen du anger om du påbörjar en ansökan via YH-antagningen. Informationen vi använder från din ansökan är e-post, status och vald utbildning, syftet är att anpassa våra utskick så de blir mer relevanta för dig utifrån var i ansökningsprocessen du befinner dig.

Våra informationsutskick innehåller så kallade spårningspixlar, vilket är ett vanligt sätt för att se om utskicken blir öppnade av mottagarna. På ett liknande sätt kan vi även se om mottagarna klickar på länkarna samt vilka länkar de klickar på. Vi använder denna information främst för statistisk analys av våra utskick för att se hur vi kan förbättra utskicken så att de blir mer intressanta för mottagaren. Hanteringen av spårningspixlar sker med hjälp av CRM Microsoft Dynamics.

Du har rätt att när som helst ta tillbaka ditt samtycke. Detta gör du genom att kontakta kundtjänst@hermods.se eller genom att klicka på avregistreringslänken som finns i alla utskick. Återkallande av ditt samtycke påverkar inte lagligheten av behandlingen innan samtycket återkallades.

Du har även rätt att kontakta oss för att få information om vilka uppgifter som behandlas om dig eller för att begära rättelse, överföring, radering eller begränsning av dina personuppgifter. Klicka här för att läsa mer om dina rättigheter och hur vi hanterar personuppgifter.

Vill du inte samtycka till ovan kan du istället maila oss kundtjänst@hermods.se 

Något gick fel, vänligen kontrollera att alla fält är ifyllda korrekt och försök igen.

OM UTBILDNINGEN

Automationsingenjör utbildning

Robotar och automatisering är inte längre framtiden utan har mer eller mindre blivit en del av vardagen inom många branscher. Framförallt inom industrin där allt fler fabriker och produktionsled blir självorganiserade. Industri 4.0 syftar till en fjärde industriell revolution där Internet Of Things (IOT) möjliggör en ny form av informationsflöde inom produktionen.

Efter vår automationsingenjör utbildning kan du få jobb som automations- och robotingenjör där du arbetar du med utveckling, installation, programmering, underhåll och reparation av automatiskt styrda anläggningar och industrirobotar. Yrken som robotingenjör passar dig som har ett intresse för tekniska system, är bra på logiskt tänkande, problemlösning och kan arbeta i team. Branschen har redan svårt att rekrytera personal med rätt kompetens och de strukturomvandlingar som nu sker inom digitalisering, automatisering och robotisering driver på efterfrågan av aktuell kompetens.

INNEHÅLL OCH UPPLÄGG

Studieform

Utbildningen Automation- och robotingenjör med industri 4.0 bedrivs i hybridform i Göteborg, Örebro och Umeå och på plats i klassrum i Lund. Utbildningen innehåller två LIA-perioder, där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats.

Kurser för programmet Automation- och robotingenjör med industri 4.0

 • Examensarbete
 • Industriell Automation
 • Ellära
 • LIA 1
 • LIA 2
 • Motorstyrning
 • Processteknik
 • Produktionskunskap
 • Programmering inom Automation
 • Robotteknik
 • Smart industri
 • Styrskåp

EFTER UTBILDNINGEN

Bli automations och robotingenjör

Efter vår automationstekniker utbildning kan du arbeta som automations- och robotingenjör, automationstekniker eller underhållstekniker inom industrin och med industrirobotar och automationslösningar samt dess samverkan och kommunikation.  

Utbildningen ger dig bland annat kunskap och kompetens inom:

 • el, elektronik, regler- och styrteknik samt robotprogrammering 
 • ritningsverktyg och layoutritningar i 2D och 3D 
 • automation med fokus på problemlösning inom produktionsprocessen 
 • ledning, planering och ansvar för automationsprojekt 

Efter vår automationstekniker utbildning kommer du att vara eftertraktad inom automations och robotingenjör yrken och inom den svenska industrin som utgör hela 10% av världsmarknaden och är en av Sveriges viktigaste näringar.  

FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET

För att bli antagen till vår automationsingenjör utbildning krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt särskilda förkunskaper eller motsvarande.

I Göteborg, Lund och Örebro krävs följande förkunskaper eller motsvarande:

 • Matematik 2
 • Svenska 2

I Umåe krävs följande förkunskaper eller motsvarande:

 • Praktisk ellära

Saknar du någon av kurserna ovan kan du läsa in dessa hos oss på distans inför utbildningen via en preparandkurs. Den ger dig de förkunskaper som du behöver och den är avgiftsfri. Du läser preparandkursen online i din egen takt under några veckor. Läs mer om våra preparandkurser här. 


Välj ort