×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.
Stäng

Få mer information om utbildningen

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig för att ge mer information

Hantering av personuppgifter

När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att kunna ta emot marknadsföring och information från Hermods. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, samt ditt telefonnummer. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.

Hermods AB är personuppgiftsansvarig. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i tre år i taget tills du återkallar ditt samtycke.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här och hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från Hermods, bocka i rutan nedan.

Något gick fel, vänligen kontrollera att alla fält är ifyllda korrekt och försök igen.

OM UTBILDNINGEN

Med det ökade intresset och vikten av hållbart och närproducerat har hantverksbagerierna blivit allt fler och de nya sätten att baka tillsammans med de traditionella utgör idag kärnan hos alla seriösa bagare. Efterfrågan på god kompetens och sann hantverksskicklighet blir bara större och behovet av vidareutbildning i yrket är stort. Bagare och konditor är idag ett starkt yrke som står sig och är ett av de attraktiva framtidsyrkena med karriärmöjligheter både som anställd och som egenföretagare. 

 

Utbildningen förser dig som redan har yrkeserfarenhet med högre kompetens i form av utökad yrkesskicklighet och förfining i framför allt hantverksbageri. Utbildningen ger en högre kompetens än grundutbildningarna på gymnasienivå och är en vidareutbildning för dig som vill utveckla ditt hantverk och bli ännu vassare i yrket. 

INNEHÅLL OCH UPPLÄGG

Denna utbildning bedrivs i klassrum i Stockholm. Två till tre dagar i veckan är det schemalagda lektioner och resterande tid ägnas åt självstudier eller grupparbeten. Undervisningen består bland annat av föreläsningar, fallstudier, projektarbeten och egenstudier.  

 

En tredjedel av utbildningen gör du ute på en arbetsplats 

Utbildningen innehåller två LIA-perioder där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats. Många ser LIA-perioden som den största fördelen med YH-utbildning då du får arbetslivserfarenhet och får in en fot in på arbetsmarknaden redan under studietiden.  

 

Gör din LIA utomlands 

Som studerande på Hermods Yrkeshögskola har du en unik möjlighet att göra en del eller hela din LIA-period i en annan stad i Europa. Vi ger dig all hjälp och stöd du behöver inför, under och efter din LIA utomlands. Som studerande får du ekonomiskt stöd för resa, boende och uppehåll under hela perioden. Du bestämmer själv om du vill hitta en LIA-plats utomlands på egen hand eller om du vill att Hermods hjälper dig med kontakterna. Vi samarbetar med flera partnerorganisationer runt om i Europa. 

 

Kurser   

  • Bagarens kemi, 10 yhp 
  • Entreprenörskap och företagsekonomi, 20 yhp 
  • Examensarbete, 15 yhp 
  • Kreativt hantverk – bageri och konditori, 30 yhp 
  • LIA 1, 30 yhp 
  • LIA 2, 30 yhp 
  • Produktionsteknik – bröd och kaffebröd, 40 yhp 
  • Produktionsteknik – kondis och patisserie, 40 yhp 

EFTER UTBILDNINGEN

Efter utbildningen kan du arbeta som bland annat: 

 

  • Bagare 
  • Konditor 

 

Utbildningen ger dig kunskap och kompetens inom: 

 

  • Bakning av matbröd, vetedegar, konditoribitar, desserter och klassiska bakverk 
  • vanliga ingredienser och råvaror samt färg- och formlära  
  • dagligt arbete i bageri/konditori  
  • entreprenörskap och att starta eget 
  • Inköp, beställningar, budget och lagerhantering  
  • maskinhanering, hygienrutiner, egenkontroll och arbetsmiljöregler 

FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET

För att bli antagen till denna utbildning krävs Grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt följande förkunskaper eller motsvarande: 

 

  • Bageri 1 
  • Bageri 2 
  • Hygien 
  • Konditori 1 
  • Konditori 2 

 

Saknar du någon av kurserna ovan men har tidigare arbetat som bagare eller konditor kan du söka på reell kompetens. Du kan även läsa in kurserna ovan hos oss på distans inför utbildningen via en så kallad preparandkurs. Preparandkursen är avgiftsfri och du läser den online i din egen takt under några veckor. Läs mer om våra preparandkurser här.  

Välj ort