×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.
Stäng

Få mer information om utbildningen

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig för att ge mer information

Hantering av personuppgifter

Jag samtycker till att Hermods AB hanterar ovan angivna personuppgifter enligt följande villkor för att skicka mig information, nyheter och riktad marknadsföring om de utbildningar jag visat intresse för

Något gick fel, vänligen kontrollera att alla fält är ifyllda korrekt och försök igen.

OM UTBILDNINGEN

Utbildningen Barnskötare påbyggnad ger kunskap om barns lärande och växande, skapande verksamhet och pedagogiskt arbete i förskola och skola. Det här är en påbyggnadsutbildning som du kan välja att läsa efter att du läst klart Barnskötare/elevassistent, bas.

INNEHÅLL OCH UPPLÄGG

Utbildningen bygger på kunskaperna som du fått i baspaketet Barnskötare/elevassistent – bas, nationellt yrkespaket och båda två tillsammans ger dig kunskap om lärande, rättigheter, barn och ungas utveckling samt de olika pedagogiska verksamheterna. Tillsammans ger de dig kunskap för att kunna arbeta som till exempel barnskötare i förskolan.

Få kunskap inom barnpedagogik

Barnskötare påbyggnad- nationellt yrkespaket innehåller kurser som ger dig en öka förståelse för den pedagogik som krävs för att arbeta med barn och tillsammans med baspaketet till barnskötare så kommer du att ha en bra grund att stå på.

Påbyggnadsutbildningen till barnskötare innehåller följande kurser:

  • Barns lärande och växande
  • Skapande verksamhet
  • Pedagogiskt arbete*

*kursen innehåller arbetsplatsförlagt lärande (apl).

Bra att veta:

  • Alla våra yrkesutbildningar innehåller apl (arbetsplatsförlagt lärande) motsvarande minst 15%. I alla våra lärlingsutbildningar har vi minst 70% arbetsplatsförlagt lärande.
  • Yrkesutbildningen ger, förutom betyg ett diplom som bevis på din kompetens. I de yrkesutbildningar som är uppdelade i en basutbildning och en påbyggnadsutbildning utfärdas diplom endast efter att man avslutat båda delarna.
  • För att uppnå en fullständig gymnasieexamen behöver utbildningen kompletteras med ytterligare kurser.

EFTER UTBILDNINGEN

Kan du arbeta som barnskötare. Både utbildningen Barnskötare/elevassistent – bas, nationellt yrkespaket samt påbyggnadsdelen till barnskötare måste genomföras för att kunna arbeta som barnskötare (totalt 1300 poäng)

FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET

Barnskötare – Elevassistent Bas – nationellt yrkespaket, 900 poäng krävs för att läsa Barnskötare påbyggnad – nationellt yrkespaket.

För att ansöka om utbildning på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.

Du ska ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten). Har du slutbetyg från gymnasiet får du börja studera trots att du inte fyllt 20 år.


Välj ort