OM UTBILDNINGEN
Entreprenörskap är en kurs för dig som vill få kunskap om vad det innebär att vara en entreprenör och driva projekt eller starta ett eget företag. I kursen får du bland annat lära dig om projektarbete, marknadsföring och du får testa på att omsätta idéer till handling.
INNEHÅLL OCH UPPLÄGG
I kursen Entreprenörskap kommer du att arbeta med metoder och teorier för att omsätta idéer till handling. Du lär dig att starta ett projekt eller företag där kreativitet och entreprenörskap står i centrum. En utbildning i entreprenörskap hjälper dig att arbeta målfokuserat och med problemlösning. Du får på kursen också lära dig hur samarbete med andra gynnar affären samt vikten av utvärdering och avslut av projekt.
Kanske har du redan en affärsidé som du vill testa och vidareutveckla? I kursen entreprenörskap får du chansen att göra det på ett lärorikt och spännande sätt.
Kursen Entreprenörskap ger dig kunskaper om:
- Vad som kännetecknar en entreprenör.
- Vad entreprenörskap innebär.
- Projektmodellen.
- Nätverkets betydelse för entreprenörskap.
- Marknadsföring.
- Projektledarens roll.
- Ledarstilar.
- Budgetarbete.
- Ekonomiska begrepp.
- Entreprenörens roll i framtiden.
- Det livslånga lärandet.
Här hittar du kurslitteraturlistan.
EFTER UTBILDNINGEN
Efter kursen Entreprenörskap har du fått ökad kunskap om vad entreprenörskap verkligen innebär samt vad det betyder att vara en entreprenör och hur rollen som projektledare ser ut. Du lär dig om bland annat marknadsföring, budgetarbete och hur du startar olika projekt eller företag.
Du har också utvecklat kunskaper om hur kommunikation, problemlösning och samarbete fungerar mellan människor i syfte att förverkliga en affärsidé.
Lämpliga kurser att kombinera med Entreprenörskap
Om du vill bygga på din utbildning med fler kurser inom företagsekonomi eller entreprenörskap kan du med fördel läsa någon av nedan kurser:
FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET
För att ansöka om utbildning på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.
Du ska ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten). Har du slutbetyg från gymnasiet får du börja studera trots att du inte fyllt 20 år.