×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.
Stäng

Få mer information om utbildningen

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig för att ge mer information

Hantering av personuppgifter

Genom att fylla i en intresseanmälan samtycker du till att få utskick om vald utbildning där vi informerar om utbildningen, viktiga datum och hur du ansöker. Vi kommer då att behandla ditt namn och din e-postadress med stöd av ditt samtycke fram tills att du återkallar samtycket, avregistrerar dig från våra utskick, eller på annat sätt invänder mot marknadsföringen.

När du skickar in en intresseanmälan samtycker du även till att vi använder informationen du angett i formuläret tillsammans med informationen du anger om du påbörjar en ansökan via YH-antagningen. Informationen vi använder från din ansökan är e-post, status och vald utbildning, syftet är att anpassa våra utskick så de blir mer relevanta för dig utifrån var i ansökningsprocessen du befinner dig.

Våra informationsutskick innehåller så kallade spårningspixlar, vilket är ett vanligt sätt för att se om utskicken blir öppnade av mottagarna. På ett liknande sätt kan vi även se om mottagarna klickar på länkarna samt vilka länkar de klickar på. Vi använder denna information främst för statistisk analys av våra utskick för att se hur vi kan förbättra utskicken så att de blir mer intressanta för mottagaren. Hanteringen av spårningspixlar sker med hjälp av CRM Microsoft Dynamics.

Du har rätt att när som helst ta tillbaka ditt samtycke. Detta gör du genom att kontakta kundtjänst@hermods.se eller genom att klicka på avregistreringslänken som finns i alla utskick. Återkallande av ditt samtycke påverkar inte lagligheten av behandlingen innan samtycket återkallades.

Du har även rätt att kontakta oss för att få information om vilka uppgifter som behandlas om dig eller för att begära rättelse, överföring, radering eller begränsning av dina personuppgifter. Klicka här för att läsa mer om dina rättigheter och hur vi hanterar personuppgifter.

Vill du inte samtycka till ovan kan du istället maila oss kundtjänst@hermods.se 

Något gick fel, vänligen kontrollera att alla fält är ifyllda korrekt och försök igen.

OM UTBILDNINGEN

Vattenbruket i Sverige står inför både ett generationsskifte och expansion. I takt med att branschen växer finns det stora möjligheter att för dig som är intresserad av fiskodling att bli en del av framtidens vattenbruk.

Fiskodlare är ett yrke som traditionellt sett lärs upp på plats och där läran pågår under flera år. I takt med att efterfrågan på kunniga medarbetare ökar har också behovet av formell utbildning blivit tydligt. Nu har du möjlighet att utbilda dig och bli en professionell fiskodlare inom hållbart vattenbruk. Utbildning matchar de behov som den växande fiskodlingsproduktionen har med ökad medvetenhet om djurvälfärd och miljöhänsyn.

Som fiskodlare kan du arbeta både med kassodlingar i vatten och landbaserade odlingar. Det finns fiskproduktion över hela landet men det är framförallt i de norra regionerna den största fiskodlingsproduktionen finns.

Akut brist på fiskodlare – nu startar ny utbildning…
Nyhet | SVT NYHETER / VÄSTERBOTTEN – 25 januari 2024

INNEHÅLL OCH UPPLÄGG

Studieform
Utbildningen Fiskodlare hållbart vattenbruk genomförs på distans.
Utbildningen innehåller två LIA-perioder, där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats.

Kurser för programmet Fiskodlare hållbart vattenbruk:

 • Djurhälsa, välfärd och slakt
 • Ekonomi och hållbar fiskproduktion
 • Examensarbete
 • Fiskens biologi och fiskavel
 • Hållbart vattenbruk och cirkulär industri
 • Miljöpåverkan och vattenkemi
 • Lärande i arbete (LIA) 1
 • Lärande i arbete (LIA) 2
 • Miljöpåverkan och vattenkemi
 • Produktionsteknik; kassodling
 • Produktionsteknik; landbaserad odling

EFTER UTBILDNINGEN

Efter utbildningen till Fiskodlare hållbart vattenbruk kan du påbörja en karriär för att jobba som till exempel anläggningsarbetare inom fiskodling, fiskodlare eller vattenbrukare.

Du kommer att ha kunskap och kompetens inom bland annat:

 • Att agera etiskt och med fiskens hälsa och välmående som högsta prioritet i produktion
 • Hantera säkerhetsrisker och arbetsmiljöaspekter i för yrkesrollen
 • Skapa en hållbar ekonomisk planering vid fiskodling
 • Verka för en hållbar produktionscykel med minskade klimatavtryck
 • Hållbar foderhantering – val av foder och utfodringsmetod
 • Hantera styr- och reglerteknik för drift av RAS anläggningar samt kassodling
 • Planera och driva anläggning för fiskodling – såväl landbaserad som kassodling
 • Verka enligt branschens och yrkesrollens gällande riktlinjer

FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET

För att bli antagen till utbildningen Fiskodlare hållbart vattenbruk krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier.

Saknar du behörighet?
Om du saknar behörighet så kan du läsa in ämnen hos oss inför utbildningen via en så kallad preparandkurs. Kursen, som är avgiftsfri, är på distans och förbereder dig i de ämnen som du saknar. Du läser den online, i egen takt, under några veckor. Läs mer om våra preparandkurser här.

 


Välj ort