×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.
Stäng

Få mer information om utbildningen

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig för att ge mer information

Hantering av personuppgifter

Genom att fylla i en intresseanmälan samtycker du till att få utskick om vald utbildning där vi informerar om utbildningen, viktiga datum och hur du ansöker. Vi kommer då att behandla ditt namn och din e-postadress med stöd av ditt samtycke fram tills att du återkallar samtycket, avregistrerar dig från våra utskick, eller på annat sätt invänder mot marknadsföringen.

När du skickar in en intresseanmälan samtycker du även till att vi använder informationen du angett i formuläret tillsammans med informationen du anger om du påbörjar en ansökan via YH-antagningen. Informationen vi använder från din ansökan är e-post, status och vald utbildning, syftet är att anpassa våra utskick så de blir mer relevanta för dig utifrån var i ansökningsprocessen du befinner dig.

Våra informationsutskick innehåller så kallade spårningspixlar, vilket är ett vanligt sätt för att se om utskicken blir öppnade av mottagarna. På ett liknande sätt kan vi även se om mottagarna klickar på länkarna samt vilka länkar de klickar på. Vi använder denna information främst för statistisk analys av våra utskick för att se hur vi kan förbättra utskicken så att de blir mer intressanta för mottagaren. Hanteringen av spårningspixlar sker med hjälp av CRM Microsoft Dynamics.

Du har rätt att när som helst ta tillbaka ditt samtycke. Detta gör du genom att kontakta kundtjänst@hermods.se eller genom att klicka på avregistreringslänken som finns i alla utskick. Återkallande av ditt samtycke påverkar inte lagligheten av behandlingen innan samtycket återkallades.

Du har även rätt att kontakta oss för att få information om vilka uppgifter som behandlas om dig eller för att begära rättelse, överföring, radering eller begränsning av dina personuppgifter. Klicka här för att läsa mer om dina rättigheter och hur vi hanterar personuppgifter.

Vill du inte samtycka till ovan kan du istället maila oss kundtjänst@hermods.se 

Något gick fel, vänligen kontrollera att alla fält är ifyllda korrekt och försök igen.

OM UTBILDNINGEN

Vill du arbeta på restaurang? Vår kombinationsutbildning Gästvärd Restaurang med sfi/svenska som andraspråk grund kan hjälpa dig att få arbete på restaurang.

INNEHÅLL OCH UPPLÄGG

Du läser sfi/svenska som andraspråk grund parallellt med en yrkesutbildning och får göra praktik på en arbetsplats.

I utbildningen ingår följande kurser:

 • Sfi/svenska som andraspråk grund
 • Besöksnäringen
 • Servering 1*
 • Service och bemötande 1*
 • Konferens*
 • Frukost- och bufféservering*
 • Orienteringskurs gymnasial yrkessvenska

*Kursen innehåller apl (arbetsplatsförlagt lärande) vilket innebär att du gör praktik på en arbetsplats.

Bra att veta:

 • Utbildningen är 50 veckor lång och kan endast läsas av dig som bor i Uppsala kommun.

EFTER UTBILDNINGEN

Efter utbildningen får du ett intyg som du kan använda när du söker jobb.

En gästvärd som arbetar på restaurang har varierande arbetsuppgifter som kan bestå av att:

 • förbereda, duka fram och duka av frukost
 • servera olika måltider i restaurangen
 • delta i arbetet i köket och disken.
 • ställa i ordning konferenslokaler och mötesrum.
 • städa konferenslokaler och mötesrum.

FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET

Betyg i Sfi kurs C.

För att ansöka om utbildning på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.

Du ska ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten).


Välj ort