OM UTBILDNINGEN
Inköp 2 är en kurs för dig som vill få kunskap om inköpsarbete. Du lär dig under kursen gång att göra inköpskalkyler och inköpsstrategier. Du får även kunskap om förhandlingsprocesser, arbetsmiljöfrågor och handelsregler.
INNEHÅLL OCH UPPLÄGG
Under kursen lär du dig att göra inköpskalkyler, både för inköp från Sverige och från utlandet. Du lär dig om sortimentets koppling till affärsidén samt val av, och storlek på sortiment.
I kursen får du kunskaper om lagar och andra bestämmelser inom inköpsområdet, som till exempel avtalslagen och köplagen.
Kursen ger dig även kunskaper om arbetsmiljöfrågor och socialt ansvarstagande. Du lär dig om hur företag och organisationer tar ansvar i samhället och verkar för en långsiktig hållbar utveckling.
Kursen Inköp 2 ger dig kunskaper om:
- Inköpsarbete internationellt.
- Inköpsstrategier och sortimentsfrågor.
- Förhandlingar och förhandlingsprocesser.
- Handelsregler inom EU och andra frihandelsområden.
- Lagar och andra bestämmelser.
- Arbetsmiljöfrågor och socialt ansvarstagande.
- Värderingar och etik.
Här hittar du kurslitteraturlistan.
EFTER UTBILDNINGEN
Har du fått kunskaper om leverantörsrelationer. Du lär dig metoder för att hitta och bedöma olika leverantörer.
FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET
Inköp 2 bygger på kunskaper i kursen Inköp 1.
För att ansöka om utbildning på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.
Du ska ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten). Har du slutbetyg från gymnasiet får du börja studera trots att du inte fyllt 20 år.