×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.
Stäng

Få mer information om utbildningen

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig för att ge mer information

Hantering av personuppgifter

När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att kunna ta emot marknadsföring och information från Hermods. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, samt ditt telefonnummer. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.

Hermods AB är personuppgiftsansvarig. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i tre år i taget tills du återkallar ditt samtycke.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här och hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från Hermods, bocka i rutan nedan.

Något gick fel, vänligen kontrollera att alla fält är ifyllda korrekt och försök igen.

OM UTBILDNINGEN

Efter vår kyl- och värmepumpstekniker utbildning kan du få arbete som kyl- och värmepumpstekniker arbetar du med olika kyl- och värmesystem för att skapa behagliga inomhusklimat i exempelvis villor, hyreshus, kontor, fartyg, livsmedelsaffärer, industrier eller idrottshallar. Yrket passar dig som vill arbeta tekniskt och självständigt. Att ha körkort är ett måste då du ofta är ute på uppdrag för installation, reparation, felsökning eller styrning av system. Just nu utbildas det för få kyl- och värmepumpstekniker för att tillgodose efterfrågan på arbetsmarknaden vilket gör att du kommer ha goda jobbmöjligheter efter examen. Utbildningen vänder sig även till dig som arbetar inom branschen men saknar kylbehörighet. 

INNEHÅLL OCH UPPLÄGG

Vi erbjuder alla våra studerande på utbildningen Kyl- och värmepumpstekniker teoretisk grund för auktorisation B samt preparandkurs och examination inför F-gas kat. I och II. Denna kompetens kommer göra dig än mer anställningsbar efter avslutad utbildning. Personcertifiering krävs för att få arbeta med utrustning som innehåller F-gaser. B-auktorisation omfattar elinstallationsarbeten på lågspänningsanläggningar.

 

Vår kyltekniker utbildning bedrivs som hybridutbildning

Hermods kyltekniker utbildning i hybrid form innebär ett utbildningsupplägg där den studerande kommer kunna tillgodogöra sig utbildningen så väl distans som på plats. Då vi livestreamar lektionerna. Praktiska lektioner genomförs på plats. Två till tre dagar i veckan är det schemalagda lektioner och resterande tid ägnas åt självstudier eller grupparbeten. Undervisningen består bland annat av föreläsningar, fallstudier, projektarbeten och egenstudier.  

 

En tredjedel av utbildningen gör du ute på en arbetsplats 

Utbildningen innehåller tre LIA-perioder där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats. Många ser LIA-perioden som den största fördelen med YH-utbildning då du får arbetslivserfarenhet och får in en fot in på arbetsmarknaden redan under studietiden.  

 

Gör din LIA utomlands 

Som studerande på Hermods Yrkeshögskola har du en unik möjlighet att göra en del eller hela din LIA-period i en annan stad i Europa. Vi ger dig all hjälp och stöd du behöver inför, under och efter din LIA utomlands. Som studerande får du ekonomiskt stöd för resa, boende och uppehåll under hela perioden. Du bestämmer själv om du vill hitta en LIA-plats utomlands på egen hand eller om du vill att Hermods hjälper dig med kontakterna. Vi samarbetar med flera partnerorganisationer runt om i Europa. 

 

Kurser   

 • Kommunikation & affärsmannaskap, 15 yhp 
 • Ellära 1, 20 yhp 
 • Ellära 2, 30 yhp 
 • Energilösningar, 10 yhp 
 • Examensarbete, 25 yhp 
 • Kylinstallationer A, 30 yhp 
 • Kylinstallationer B, 35 yhp 
 • Kylinstallationer C, 35 yhp 
 • Lagstiftning inom branschen, 15 yhp 
 • LIA 1, 30 yhp 
 • LIA 2, 35 yhp 
 • LIA 3, 35 yhp 
 • Styrsystem i kyl- och värmepumpsanläggningar, 25 yhp 
 • Värmeinstallationer A, 20 yhp 
 • Värmeinstallationer B, 20 yhp 
 • Värmeinstallationer C, 20 yhp 

EFTER UTBILDNINGEN

Bli kyl- och värmepumpstekniker

Efter vår kyl- och värmepumpstekniker utbildning kan du bland annat arbeta som kyl- och värmepumpstekniker inom industrin, i större kontorsbyggnader och idrottshallar men också i privata hushåll och affärer.  

 

Examinationstillfälle för certifiering ingår

De som genomför hela vår kyl- och värmepumpstekniker utbildning med godkänd examen erbjuds vid ett tillfälle att göra ett teoretiskt och praktiskt prov för certifiering.   

 

Efter utbildningen har du kunskap och kompetens inom: 

 • kyl- och värmepumpsteknik 
 • värmesystem, energilösningar och energitekniker 
 • installation, underhåll och felsökning av kyl- och värmepumpssystem 
 • beräkningar av kyl- och värmebehov 

FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET

För att bli antagen till vår kyltekniker-utbildning krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier.


Välj ort