OM UTBILDNINGEN
Naturkunskap 1a 2 är en fortsättning på kursen Naturkunskap 1a 1. I denna kurs får du kunskaper om människokroppens grundläggande anatomi och fysiologi. Du lär dig grundläggande kemi och får kunskap om våra näringsämnen och dess nedbrytning i kroppen. I kursen diskuterar vi även vår moderna livsstil och dess betydelse för hälsan.
INNEHÅLL OCH UPPLÄGG
Kursen Naturkunskap 1a 2 tar framför allt upp människokroppens grundläggande anatomi och fysiologi, samt den grundläggande kemi som är knuten till våra näringsämnen och dess nedbrytning i kroppen.
Vidare studeras genetik och olika gentekniska metoder belyses i kursen. Även vår moderna livsstil och dess betydelse för vår hälsa diskuteras.
Kursen Naturkunskap 1a 2 innehåller följande huvudmoment:
- Grundläggande anatomi och fysiologi.
- Våra näringsämnens grundläggande kemi.
- Genetik.
- Genteknik.
- Livsstilens betydelse för hälsan.
- Naturvetenskapligt synsätt och arbetssätt.
Här hittar du kurslitteraturlistan.
EFTER UTBILDNINGEN
Har du lärt dig om människokroppens grundläggande anatomi och fysiologi. Du har också lärt dig om bland annat genetik, genteknik och livsstilens betydelse för hälsan.
FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET
Naturkunskap 1a 2 bygger på kunskaper från kursen Naturkunskap 1b. Tillsammans med Naturkunskap 1a1 (50 p) ger kursen dig samma kunskaper som Naturkunskap 1b.
Kursen kan läsas av dig som vill fortsätta att studera ämnet efter att ha läst Naturkunskap 1a 1, men också av dig som sedan tidigare har läst Naturkunskap A (50 p) och saknar en del kunskaper för att det ska motsvara Naturkunskap 1b.
För att ansöka om utbildning på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.
Du ska ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten). Har du slutbetyg från gymnasiet får du börja studera trots att du inte fyllt 20 år.