×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.
Stäng

Få mer information om utbildningen

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig för att ge mer information

Hantering av personuppgifter

Genom att fylla i en intresseanmälan samtycker du till att få utskick om vald utbildning där vi informerar om utbildningen, viktiga datum och hur du ansöker. Vi kommer då att behandla ditt namn och din e-postadress med stöd av ditt samtycke fram tills att du återkallar samtycket, avregistrerar dig från våra utskick, eller på annat sätt invänder mot marknadsföringen.

När du skickar in en intresseanmälan samtycker du även till att vi använder informationen du angett i formuläret tillsammans med informationen du anger om du påbörjar en ansökan via YH-antagningen. Informationen vi använder från din ansökan är e-post, status och vald utbildning, syftet är att anpassa våra utskick så de blir mer relevanta för dig utifrån var i ansökningsprocessen du befinner dig.

Våra informationsutskick innehåller så kallade spårningspixlar, vilket är ett vanligt sätt för att se om utskicken blir öppnade av mottagarna. På ett liknande sätt kan vi även se om mottagarna klickar på länkarna samt vilka länkar de klickar på. Vi använder denna information främst för statistisk analys av våra utskick för att se hur vi kan förbättra utskicken så att de blir mer intressanta för mottagaren. Hanteringen av spårningspixlar sker med hjälp av CRM Microsoft Dynamics.

Du har rätt att när som helst ta tillbaka ditt samtycke. Detta gör du genom att kontakta kundtjänst@hermods.se eller genom att klicka på avregistreringslänken som finns i alla utskick. Återkallande av ditt samtycke påverkar inte lagligheten av behandlingen innan samtycket återkallades.

Du har även rätt att kontakta oss för att få information om vilka uppgifter som behandlas om dig eller för att begära rättelse, överföring, radering eller begränsning av dina personuppgifter. Klicka här för att läsa mer om dina rättigheter och hur vi hanterar personuppgifter.

Vill du inte samtycka till ovan kan du istället maila oss kundtjänst@hermods.se 

Något gick fel, vänligen kontrollera att alla fält är ifyllda korrekt och försök igen.

OM UTBILDNINGEN

Kursen Omvårdnad 2 ger dig kunskaper inom olika sjukdomstillstånd. Kursen har ett stort fokus på att du ska få utveckla din förmåga att planera, genomföra och utvärdera omvårdnadsuppgifter.

INNEHÅLL OCH UPPLÄGG

I kursen Omvårdnad 2 får du lära dig mer om olika sjukdomstillstånd orsakat av bl.a. infektionssjukdomar, mag- och tarmkanalens sjukdomar eller skallskador och frakturer. Du kommer få kunskaper i uppkomsten av de olika sjukdomstillstånden, undersökningsmetoder samt hur de ska behandlas.

 

Under kursen får du utveckla din förmåga att planera, utföra och dokumentera omvårdnadsinsatser, allt med hänsyn till patientsäkerhet och utifrån rådande lagar och bestämmelser. Du kommer även få kunskaper inom medicintekniska uppgifter så som temperaturmätning, blodtrycks- och pulskontroller samt urinprov.

 

Kursen Omvårdnad 2 innehåller följande:

  • Riskfaktorer, uppkomst samt behandling av olika sjukdomstillstånd
  • Omvårdnadsprocessen
  • Sondmatning, insulingivning samt sätta kateter
  • Planera, genomföra och utvärdera omvårdnadsuppgifter
  • Arbete utifrån vårdplanering
  • Ätbeteenden
  • Rehabilitering och habilitering

EFTER UTBILDNINGEN

Efter du läst kursen Omvårdnad 2 kommer du kunna planera, genomföra och dokumentera omvårdnadsuppgifter. Du kommer ha kunskaper i undersökningsmetoder samt uppkomst av olika sjukdomstillstånd samt hur dessa kan behandlas.

FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET

Omvårdnad 2 bygger på kunskaper från kursen Omvårdnad 1

 

För att ansöka om kursen på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.

 

Du ska ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten). Har du slutbetyg från gymnasiet får du börja studera trots att du inte fyllt 20 år.


Välj ort