×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.
Stäng

Få mer information om utbildningen

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig för att ge mer information

Hantering av personuppgifter

Genom att fylla i en intresseanmälan samtycker du till att få utskick om vald utbildning där vi informerar om utbildningen, viktiga datum och hur du ansöker. Vi kommer då att behandla ditt namn och din e-postadress med stöd av ditt samtycke fram tills att du återkallar samtycket, avregistrerar dig från våra utskick, eller på annat sätt invänder mot marknadsföringen.

När du skickar in en intresseanmälan samtycker du även till att vi använder informationen du angett i formuläret tillsammans med informationen du anger om du påbörjar en ansökan via YH-antagningen. Informationen vi använder från din ansökan är e-post, status och vald utbildning, syftet är att anpassa våra utskick så de blir mer relevanta för dig utifrån var i ansökningsprocessen du befinner dig.

Våra informationsutskick innehåller så kallade spårningspixlar, vilket är ett vanligt sätt för att se om utskicken blir öppnade av mottagarna. På ett liknande sätt kan vi även se om mottagarna klickar på länkarna samt vilka länkar de klickar på. Vi använder denna information främst för statistisk analys av våra utskick för att se hur vi kan förbättra utskicken så att de blir mer intressanta för mottagaren. Hanteringen av spårningspixlar sker med hjälp av CRM Microsoft Dynamics.

Du har rätt att när som helst ta tillbaka ditt samtycke. Detta gör du genom att kontakta kundtjänst@hermods.se eller genom att klicka på avregistreringslänken som finns i alla utskick. Återkallande av ditt samtycke påverkar inte lagligheten av behandlingen innan samtycket återkallades.

Du har även rätt att kontakta oss för att få information om vilka uppgifter som behandlas om dig eller för att begära rättelse, överföring, radering eller begränsning av dina personuppgifter. Klicka här för att läsa mer om dina rättigheter och hur vi hanterar personuppgifter.

Vill du inte samtycka till ovan kan du istället maila oss kundtjänst@hermods.se 

Något gick fel, vänligen kontrollera att alla fält är ifyllda korrekt och försök igen.

OM UTBILDNINGEN

Brinner du för att skapa bästa möjliga förutsättningar för individens utveckling och livskvalitet? Känner du dig mogen att inspirera och vägleda dina arbetskollegor i det pedagogiska arbetet? Då är utbildningen till stödpedagog inom funktionshinderområdet något för dig. Utbildningen ger dig fördjupad kunskap inom individanpassat vardagsstöd samtidigt som du får den kompetens som krävs för att kunna ta en mer ledande roll i teamet för att stärka kvalitén på brukarstödet.

Utbildningen ges på halvfart. Vi rekommenderar att du inte kombinerar studierna med heltidsarbete.

INNEHÅLL OCH UPPLÄGG

Studieform
Utbildningen Stödpedagog inom funktionshinderområdet genomförs på distans.
Utbildningen innehåller en LIA-period, där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats.

Kurser för programmet Stödpedagog inom funktionshinderområdet:

 • Dokumentation och kvalitetssäkring 
 • Etik och professionellt förhållningssätt
 • Examensarbete 
 • Funktionsnedsättningar
 • Kommunikation, välfärdsteknologi och kognitivt stöd
 • Lärande i arbete (LIA)
 • Människan i utveckling
 • Pedagogiska teorier, metoder och arbetssätt
 • Praktisk juridik inom social omsorg

EFTER UTBILDNINGEN

Efter utbildningen kan du arbeta som Stödpedagog på boenden enligt SOL och LSS, korttidsboenden för barn/ungdomar och vuxna, inom daglig verksamhet samt inom skolverksamheten.  

Efter utbildningen har du bland annat kunskap och kompetens inom:

 • Intellektuella, kognitiva och psykiska funktionsnedsättningar samt hur du förhåller dig till dessa på ett etiskt och professionellt sätt.  
 • Kommunikationsmetoder inom funktionshinderområdet 
 • Individanpassade pedagogiska metoder som främjar brukarens självständighet och delaktighet. Vägledning av kollegor i användandet av pedagogiska och kommunikativa metoder. 

FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET

För att bli antagen till denna utbildning krävs  Grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt följande förkunskaper eller motsvarande:   

 • Hälsopedagogik  
 • Specialpedagogik 1  
 • Specialpedagogik 2  
 • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2 
 • Minst ett års sammantagen yrkeserfarenhet från arbete med stöd till personer med funktionsnedsättning 

Saknar du någon av kurserna ovan kan du läsa in dessa hos oss på distans inför utbildningen via en så kallad preparandkurs. Preparandkursen är avgiftsfri och du läser den online i din egen takt under några veckor. Läs mer om våra preparandkurser här.   


Välj ort