×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.
Stäng

Få mer information om utbildningen

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig för att ge mer information

Hantering av personuppgifter

Jag samtycker till att Hermods AB hanterar ovan angivna personuppgifter enligt följande villkor för att skicka mig information, nyheter och riktad marknadsföring om de utbildningar jag visat intresse för

Något gick fel, vänligen kontrollera att alla fält är ifyllda korrekt och försök igen.

OM UTBILDNINGEN

I kursen Svenska 2 får du arbeta mer med svenska språket. Du kommer att utveckla din förmåga att tala, läsa och skriva på svenska. I kursen kommer du bland annat att få i uppgift att skriva olika texttyper, värdera och hänvisa till olika källor, analysera litteratur och film och göra en muntlig presentation med stöd av en bildpresentation. Du kommer också få kunskaper om litteraturvetenskap, språksituationen i Sverige och övriga Norden, samt grammatik.

INNEHÅLL OCH UPPLÄGG

I kursen kommer du arbeta med och kring det svenska språket, men även andra nordiska språk behandlas. Din förmåga att kommunicera i tal och skrift utvecklas under kursens gång. En viktig del i kursen är också att läsa och reflektera över texter, såsom skönlitteratur från olika tider och kulturer.
I kursen kommer du bland annat få i uppgift att analysera film och hålla ett muntligt föredrag. Kursen ger dig även en inblick i litteraturvetenskap, litteraturhistoria och språkvetenskap. Vi följer Skolverkets kursplan för Svenska 2.
Kursen Svenska 2 ger dig kunskaper i:
Litteraturanalys
Muntlig och skriftlig förmåga med anpassning till olika syften.
Språkets uppbyggnad. Språksituationen i Sverige och Norden.
Litteraturhistoria.
Bra att veta för dig som ska läsa Svenska 2:
I kursen ska två romaner på samma tema läsas. Längre fram i kursen ska du arbeta med två filmer, också dessa med ett gemensamt tema. Klicka här för att se en lista på olika teman. https://docs.google.com/document/d/1vwUE39_Ay2yIO-laxgE4ROuE9YejIEqUWp1L6ZNEn2k/edit
En kurs med mycket att läsa och skriva, vilket tar tid. Kursen bör läsas i minst tio veckor eller på halvfart.

Här hittar du kurslitteraturlistan.

EFTER UTBILDNINGEN

Har du utvecklat dina kunskaper inom det svenska språket. Du har bland annat fått kunskap om litteraturvetenskap, litteraturhistoria och språkvetenskap.

FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET

Svenska 2 bygger på kunskaper i kursen Svenska 1.

För att ansöka om utbildning på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.

Du ska ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten). Har du slutbetyg från gymnasiet får du börja studera trots att du inte fyllt 20 år.


Välj ort