×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.
Stäng

Få mer information om utbildningen

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig för att ge mer information

Hantering av personuppgifter

Genom att fylla i en intresseanmälan samtycker du till att få utskick om vald utbildning där vi informerar om utbildningen, viktiga datum och hur du ansöker. Vi kommer då att behandla ditt namn och din e-postadress med stöd av ditt samtycke fram tills att du återkallar samtycket, avregistrerar dig från våra utskick, eller på annat sätt invänder mot marknadsföringen.

När du skickar in en intresseanmälan samtycker du även till att vi använder informationen du angett i formuläret tillsammans med informationen du anger om du påbörjar en ansökan via YH-antagningen. Informationen vi använder från din ansökan är e-post, status och vald utbildning, syftet är att anpassa våra utskick så de blir mer relevanta för dig utifrån var i ansökningsprocessen du befinner dig.

Våra informationsutskick innehåller så kallade spårningspixlar, vilket är ett vanligt sätt för att se om utskicken blir öppnade av mottagarna. På ett liknande sätt kan vi även se om mottagarna klickar på länkarna samt vilka länkar de klickar på. Vi använder denna information främst för statistisk analys av våra utskick för att se hur vi kan förbättra utskicken så att de blir mer intressanta för mottagaren. Hanteringen av spårningspixlar sker med hjälp av CRM Microsoft Dynamics.

Du har rätt att när som helst ta tillbaka ditt samtycke. Detta gör du genom att kontakta kundtjänst@hermods.se eller genom att klicka på avregistreringslänken som finns i alla utskick. Återkallande av ditt samtycke påverkar inte lagligheten av behandlingen innan samtycket återkallades.

Du har även rätt att kontakta oss för att få information om vilka uppgifter som behandlas om dig eller för att begära rättelse, överföring, radering eller begränsning av dina personuppgifter. Klicka här för att läsa mer om dina rättigheter och hur vi hanterar personuppgifter.

Vill du inte samtycka till ovan kan du istället maila oss kundtjänst@hermods.se 

Något gick fel, vänligen kontrollera att alla fält är ifyllda korrekt och försök igen.

OM UTBILDNINGEN

Vem passar för underhållsingenjörsutbildningen?

Är du tekniskt intresserad och vill arbeta med hållbara och energieffektiva lösningar inom industrin? Utbildningen passar dig som vill arbeta med att underhålla och effektivisera maskiner och teknik inom industrin. Utbildningen fokuserar på underhåll, energieffektivitet och hållbar teknik för att möta arbetsmarknadens kompetensbehov inom industrin. Utbildningen passar både dig som vi utbilda dig för att arbeta inom denna bransch och dig som idag redan jobbar inom industrin.  

Digitala verktyg och Smart Maintenance


Framtiden ställer krav på modernisering av underhållsarbete inom industrin. Behovet av kunskap kring nya digitala verktyg och konceptet Smart Maintenance ökar i takt med utvecklingen. Inom denna utbildning har vi kursen ”Digitala Verktyg – Fokus AI” där vi berör digitala tekniker som kan användas in om industrin så som AI, VR, drönare, avancerad kamerateknik och 3D-print och hur de kan påverka ur ekonomiska, produktionstekniska och hållbarhetsaspekter. Smart Maintenance handlar om effektiva lösningar inom underhåll och detta område berörs också under utbildningen. Detta gör att när du tar examen från denna utbildning har du med dig kunskap kring de verktyg som industrin efterfrågar mer och mer. 

 

INNEHÅLL OCH UPPLÄGG

Studieform
Utbildningen Underhållsingenjör – Smart maintenance genomförs på distans.
Utbildningen innehåller två LIA-perioder, där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats.

Kurser för programmet Underhållsingenjör – Smart maintenance :

 • Branschenlig matematik   
 • Elteknik
 • Automation i processer – elektronisk tillämpning 
 • Fysik och kemi i underhållsmiljö
 • Mekanik samt styr- och reglerteknik
 • LIA 1
 • Digitala verktyg – fokus AI
 • Underhållets stödfunktioner och uppläggning
 • Hållbar energianvändning
 • LIA 2
 • Examensarbete 

EFTER UTBILDNINGEN

Efter underhållsingenjörsutbildningen kan du bland annat arbeta som: 

 • Underhållsingenjör 
 • Underhållstekniker 
 • Tekniker inom drift och underhåll 

Efter utbildningen har du bland annat kunskap och kompetens inom: 

 • energieffektivitet och hållbar teknik
 • säkert underhåll, brandkunskap och säkerhetsregler
 • ellära, elektronik och olika kraftdistributionssystem
 • informations-och kommunikationsteknik med PLC
 • mekanik, hydraulik, pneumatik och svetsning   

Vad gör en underhållsingenjör?

Efter utbildningen kan du arbeta som underhållsingenjör eller underhållstekniker motsvarande roll. Som underhållsingenjör arbetar du med planering, genomförande, uppföljning och analys av underhållsinsatser. Du samordnar och leder maskinunderhållet i verksamhetens anläggningar. Du arbetar både strategiskt och operativt. Tillhör ofta en arbetsgrupp av tekniker och projektörer. 

FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET

För att bli antagen till denna utbildning krävs Grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt följande förkunskaper eller motsvarande: 

 • Matematik 2 

Saknar du någon av kurserna ovan kan du läsa in dessa hos oss på distans inför utbildningen via en så kallad preparandkurs. Preparandkursen är avgiftsfri och du läser den online i din egen takt under några veckor. Läs mer om våra preparandkurser här.  


Välj ort