×

 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.
Stäng

Få mer information om utbildningen

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig för att ge mer information

Hantering av personuppgifter

När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att kunna ta emot marknadsföring och information från Hermods. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, samt ditt telefonnummer. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.

Hermods AB är personuppgiftsansvarig. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i tre år i taget tills du återkallar ditt samtycke.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här och hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från Hermods, bocka i rutan nedan.

Något gick fel, vänligen kontrollera att alla fält är ifyllda korrekt och försök igen.

OM UTBILDNINGEN

Är du intresserad av hur vissa webbsidor, appar och tjänster blir mer populära än andra? Vill du förstå och arbeta med mänskligt beteende i kombination med digital teknik? Denna utbildning passar dig som har ett intresse för psykologi och mänskligt beteende och som vill ha en säker framtid inom IT-branschen. UX handlar om interaktionen mellan användaren och en produkt, UI handlar om hur produkten kommer att se ut och uppfattas. Som UX/UI Designer är du expert på användarvänlighet. Din uppgift är att underlätta för användaren att ta till sig den digitala produkten och du gör det genom ett kundcentrerat förhållningssätt samt systematisk testning, analys och utveckling. Exempel på arbetsplatser för en UX/UI Designer är inom e-handeln, konsultbolag, industrin men också på myndigheter och inom kommunala verksamheter där ny digital teknik behöver anpassas för användarna. 

INNEHÅLL OCH UPPLÄGG

Studera på distans 

Denna utbildning bedrivs på distans med utgångspunkt i Umeå eller Östersund. Distansstudier innebär att du självständigt ansvarar över din studietid. Föreläsningar, uppgifter och annan kommunikation är webbaserad och sker via vår lärplattform eller via onlinemöten.  

 

Utbildningen innehåller fysiska träffar
Utöver den webbaserade undervisningen innehåller utbildningen totalt sex fysiska träffar som exempelvis kan innehålla föreläsningar, praktiska moment, seminarier eller examinationer. Det är också ett tillfälle för klassen och utbildare att träffas.
 

 

En tredjedel av utbildningen gör du ute på en arbetsplats

Utbildningen innehåller två LIA-perioder där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats. Många ser LIA-perioden som den största fördelen med YH-utbildning då du får arbetslivserfarenhet och får in en fot in på arbetsmarknaden redan under studietiden.

 

Gör din LIA utomlands

Som studerande på Hermods Yrkeshögskola har du en unik möjlighet att göra en del eller hela din LIA-period i en annan stad i Europa. Vi ger dig all hjälp och stöd du behöver inför, under och efter din LIA utomlands. Som studerande får du ekonomiskt stöd för resa, boende och uppehåll under hela perioden. Du bestämmer själv om du vill hitta en LIA-plats utomlands på egen hand eller om du vill att Hermods hjälper dig med kontakterna. Vi samarbetar med flera partnerorganisationer runt om i Europa.

 

Studera på plats i Göteborg 

Denna utbildning bedrivs även i klassrum i Göteborg. Två till tre dagar i veckan är det schemalagda lektioner och resterande tid ägnas åt självstudier eller grupparbeten. Undervisningen består bland annat av föreläsningar, fallstudier, projektarbeten och egenstudier. Utbildningen innehåller två LIA-perioder där du får praktiska dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats. 

 

Kurser 

 • Examensarbete, 20 yhp 
 • Introduktion till UX, User eXperience, 10 yhp 
 • Lagar och etik, 10 yhp 
 • LIA, 40 yhp 
 • LIA, 60 yhp 
 • Projektarbete – Agila metoder, 20 yhp 
 • UI – user inreface, 80 yhp 
 • UX – analys och strategi, 30 yhp 
 • UX – produktion, 100 yhp 
 • UX – utvärdering och strategi, 30 yhp 

EFTER UTBILDNINGEN

Efter utbildningen kan du bland annat arbeta som: 

 

 • Visual designer 
 • Användbarhetsdesigner 
 • UX/UI designer 

Vanliga arbetsplatser för en UX/UI designer är inom e-handeln, på konsultbolag, inom industrin men också på myndigheter och inom kommunala verksamheter. 

 

Efter utbildningen har du bland annat kunskap och kompetens inom: 

 

 • interaktionsbeteenden och designstrategier 
 • datainsamling och analys, kvantitativa och kvalitativa fältstudier 
 • digitala teknologier och prototyputveckling  
 • grafisk design, servicedesign, projektledning och dataanalys 

Du kan självständigt arbeta fram kundvänliga lösningar utifrån en förståelse för användarens behov och förutsättningar. 

FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET

För att bli antagen till denna utbildning krävs Grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt följande förkunskaper eller motsvarande: 

 

 • Matematik 2 
 • Programmering 1 

 

Saknar du någon av kurserna ovan kan du läsa in dessa hos oss på distans inför utbildningen via en så kallad preparandkurs. Preparandkursen är avgiftsfri och du läser den online i din egen takt under några veckor. Läs mer om våra preparandkurser här.  

Välj ort