×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.
Stäng

Få mer information om utbildningen

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig för att ge mer information

Hantering av personuppgifter

Genom att fylla i en intresseanmälan samtycker du till att få utskick om vald utbildning där vi informerar om utbildningen, viktiga datum och hur du ansöker. Vi kommer då att behandla ditt namn och din e-postadress med stöd av ditt samtycke fram tills att du återkallar samtycket, avregistrerar dig från våra utskick, eller på annat sätt invänder mot marknadsföringen.

När du skickar in en intresseanmälan samtycker du även till att vi använder informationen du angett i formuläret tillsammans med informationen du anger om du påbörjar en ansökan via YH-antagningen. Informationen vi använder från din ansökan är e-post, status och vald utbildning, syftet är att anpassa våra utskick så de blir mer relevanta för dig utifrån var i ansökningsprocessen du befinner dig.

Våra informationsutskick innehåller så kallade spårningspixlar, vilket är ett vanligt sätt för att se om utskicken blir öppnade av mottagarna. På ett liknande sätt kan vi även se om mottagarna klickar på länkarna samt vilka länkar de klickar på. Vi använder denna information främst för statistisk analys av våra utskick för att se hur vi kan förbättra utskicken så att de blir mer intressanta för mottagaren. Hanteringen av spårningspixlar sker med hjälp av CRM Microsoft Dynamics.

Du har rätt att när som helst ta tillbaka ditt samtycke. Detta gör du genom att kontakta kundtjänst@hermods.se eller genom att klicka på avregistreringslänken som finns i alla utskick. Återkallande av ditt samtycke påverkar inte lagligheten av behandlingen innan samtycket återkallades.

Du har även rätt att kontakta oss för att få information om vilka uppgifter som behandlas om dig eller för att begära rättelse, överföring, radering eller begränsning av dina personuppgifter. Klicka här för att läsa mer om dina rättigheter och hur vi hanterar personuppgifter.

Vill du inte samtycka till ovan kan du istället maila oss kundtjänst@hermods.se 

Något gick fel, vänligen kontrollera att alla fält är ifyllda korrekt och försök igen.

OM UTBILDNINGEN

I kursen Webbserverprogrammering 2 får du lära dig att skapa färdiga webbplatser. Du lär dig bland annat att skapa webbforum, en wiki-sida eller en blogg. Du lär dig de olika delarna i informationshanteringssystem och får goda kunskaper i PHP. Kursen är en fortsättning på Webbserverprogrammering 1.

INNEHÅLL OCH UPPLÄGG

Kursen kretsar runt ett större IT-projekt i innehållshanteringssystemet Drupal. Målet med projektet är att du ska skapa en färdig webbplats där inriktningen är öppen, men där förslagen webbforum, en wiki-sida eller en blogg ges.

Drupal är ett av världens största innehållshanteringssystem (CMS) och bygger på PHP och MySQL. Plattformen är mycket anpassningsbar och med goda kunskaper i PHP kan du skapa egna moduler för att bygga ut funktionaliteten och anpassa hantering av information. Du väljer mellan att arbeta med innehållshanteringssystemet Drupal eller WordPress som båda bygger på PHP och MySQL. Dessa plattformar är mycket anpassningsbara och med goda kunskaper i PHP kan du skapa egna moduler/plugins för att bygga ut funktionaliteten och anpassa hantering av information.

Stort fokus i kursen ligger på att simulera en realistisk och autentisk arbetsgång för ett IT-projekt där projektplanering, dokumentation och testning är exempel på centrala moment. Därutöver kommer en del av kursen att hantera optimering och säkerhet av webbservern Apache, vilket också kommer integreras i projektet.

Till kursen använder vi kurslitteratur som på ett systematiskt tillvägagångssätt beskriver de olika delarna i informationshanteringssystem och hur man bygger färdiga webbplatser. Som huvudsakligt läromedel (om du väljer Drupal-spåret) använder vi boken ”Drupal 7: Börja här” som på ett systematiskt tillvägagångssätt beskriver de olika delarna i informationshanteringssystem och hur du bygger färdiga webbplatser. För det rekommenderade innehållshanteringssystemet WordPress använder vi webbresurser.

Kursen Webbserverprogrammering 2 ger dig kunskaper om:

  • Säkerhet för en webbplats
  • Optimering av en Apache webbserver
  • Teori om IT-projekt
  • Drupal informationshanteringssystem
  • Informationsarkitektur
  • Etik och integritet
  • Fördjupning: webbteknik
  • Fördjupning: PHP och MySQL

 

Här hittar du kurslitteraturlistan.

EFTER UTBILDNINGEN

Kan du bland annat skapa en färdig webbplats. Du kan hantera ett innehållshanteringssystem.

FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET

Webbserverprogrammering 2 bygger på kunskaper i kursen Webbserverprogrammering 1. Du bör ha läst kurserna Webbutveckling 1, Webbutveckling 2 och Webbutveckling 3 samt ha god engelsk läsförståelse rekommenderas.

För att ansöka om utbildning på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.

Du ska ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten). Har du slutbetyg från gymnasiet får du börja studera trots att du inte fyllt 20 år.


Välj ort