×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Blev behörig barnskötare på 6 månader

Pierre Sandbacka har arbetat som barnskötare i drygt fem år men har saknat en formell utbildning. Efter att ha gjort en sex månaders validering via Hermods företagsutbildningar och kan han nu titulera sig som utbildad barnskötare.

Pierre blev behörig barnskötare

Pierre studerade handelsprogrammet på gymnasiet och hade planer på att arbeta inom försäljning men insåg att trivdes bäst inom barnomsorgen.

-Jag har alltid engagerat mig i idrott och varit barnledare i olika former så det kändes naturligt att jag skulle arbeta barnskötare.

Blev behörig via Hermods valideringsutbildning
Pierre hade arbetat i cirka tre år på Pysslingen Ekeby förskola i Vallentuna när han i juni 2017 påbörjade sin valideringsutbildning på distans samtidigt som han arbetade.

- Det är otroligt bra att jag har kunnat arbeta 100% samtidigt som jag har utbildat mig. Många av uppgifterna gick att implementera i mitt vardagliga arbete. Jag tycker att upplägget med distansutbildning är kanon, säger Pierre.

Hur tycker du att utbildningen fungerat?
-Det fungerade bra. Vi hade ungefär 12 kurser under ett halvår som innehöll bland annat hälso- och specialpedagogik som jag tycker var extra intressant. Jag är mycket nöjd med lärarna som jag tycker var grymma!

Vad krävs enligt dig för att bli en duktig barnskötare?
- För mig personligen skulle jag säga engagemang. Att du brinner för det du gör och inte bara säger det utan att du verkligen gör det. Du behöver också en ha en bra mentalstyrka eftersom det är ett stort ansvar att arbeta med barn.

OM

Namn: Pierre Sandbacka
Utbildning: Hermods företagsutbildning