Digilär Historia 4-6
Fakta
Kort om ämnesinnehållet
- Intresseväckande arbetsområden om historia från forntid till år 1900.
- Historiska källor med arbetsuppgifter, till varje historisk epok.
- Varje arbetsområde sammanfattas i ett repetitionskapitel.
Ständigt uppdaterat och inspirerande innehåll
Digilär Historia är ett omfattande och engagerande läromedel som baseras på den uppskattade PULS-serien och kompletterat med mer material, framtaget av Digilär.
Stöttning i din undervisning
Kapitlen är anpassade för att eleven ska hinna läsa dem på ett lektionspass samt att på egen hand kunna bearbeta innehållet genom självrättande övningar.
Det mest centrala i varje epok sammanfattas och förklaras i ett kapitel i början av varje arbetsområde. Där finns även en tydlig tidslinje som placerar viktiga händelser i tiden och hjälper eleven att se vad som hände före och efter.
Du styr smidigt vad eleven ska arbeta med genom att framhäva valda kapitel och du kan lägga in egna uppgifter och snabbt kontrollera och kommentera de uppgifter som eleverna gjort.
Lärarhandledningen blir ett effektivt redskap för dig och ger stöd för hur du lägger upp din undervisning. Här finns mer fakta för dig som lärare, lektionsförslag samt fler uppgifter och prov på utskrivbara filer.
Ett läromedel som motiverar eleven
Filmerna kan visas som inspiration inför ett nytt arbetsområde och med fördel även användas igen som underlag till samtal och reflektion, när eleverna har lärt sig mer om epoken.
Självrättande övningar ger eleven möjlighet att repetera faktakunskaper och begreppsförståelse. Genom dessa får eleven direkt feedback vilket ger ökad motivation. De kan sedan rensa sina svar och göra samma uppgift flera gånger för att bli säkrare. I öppna frågor, som kräver reflektion kring innehållet, får eleven utveckla sin förståelse för historieämnet.
I Biblioteket finns fördjupningstexter, historiska kartor och en samling historiska källor med fokus på barn, som du även finner under Läs mer i arbetsområdena.
Tips till dig som vill prova Digilär Historia
- Undersök arbetsområdena och de olika delar som ingår.
- Läs ett sammanfattningskapitel till ett arbetsområde och gör uppgifterna till.
- Titta på en film.
- Titta i biblioteket och klicka in på ett fördjupningskapitel.
- Behöver du hjälp på vägen? Kontakta oss! Vi hjälper dig gärna med allt från att sätta upp ett testkonto till en workshop med kollegiet.