Digilär Religionskunskap 4-6
Fakta
Kort om ämnesinnehållet
- Välskrivna kapitel behandlar vad religioner och deras skrifter och berättelser betyder för samhället och i människors liv.
- Nyskrivet innehåll om likheter och skillnader inom och mellan religioner, kristendomens inverkan på svensk kultur, samt hur religioner skildras i media.
- Elevernas eget refl ekterande uppmuntras i bilder, diskussionsuppgifter och skriv uppgifter.
Ständigt uppdaterat och inspirerande innehåll
Digilär Religionskunskap är baserat på den populära PULS-serien. I läromedlet får du och dina elever diskutera frågor som: vad betyder religion och livsfrågor i vardagen? Vilka likheter och skillnader finns mellan våra vanligaste religioner och livsåskådningar? Hur märks alla människors lika värde för oss i vår skola?
Med Digilär Religionskunskap får eleverna grundläggande kunskaper om etik, livsfrågor och om hur religionerna har utvecklats. Ni läser om ursprungsfolkens tro, asatron och om världens fem största religioner. Barnkonventionen och BRIS lyfts fram och i arbetsområdet om etik och moral möter ni elever som har livskunskap på schemat.
Stöttning i din undervisning
Kapitlen är anpassade för att eleven ska hinna läsa dem på ett lektionspass samt att på egen hand kunna bearbeta innehållet genom självrättande övningar. Du kan även komplettera läromedlet med egna texter eller uppgifter. Du styr smidigt vad eleven ska arbeta med genom att framhäva valda kapitel och bildberättelser, och du kan snabbt kontrollera och kommentera de uppgifter eleverna gjort.
Lärarhandledningen blir ett effektivt stöd när du lägger upp din undervisning. Här finns mer fakta för dig som lärare, lektionsförslag, tips på frågor för samtal, stycken att läsa högt samt fler uppgifter och prov på utskrivbara filer.
Ett läromedel som motiverar eleven
Självrättande övningar ger eleven möjlighet att repetera faktakunskaper och begreppsförståelse. Genom dessa får eleven direkt feedback vilket ger ökad motivation. De kan sedan rensa sina svar och göra samma uppgift flera gånger för att bli säkrare. I öppna frågor, som kräver reflektion kring innehållet, får eleven utveckla sin förståelse för livsfrågor och för religionerna.
I Biblioteket finns alla fördjupningstexter och bildberättelser samlade.