×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Tillagd i varukorgen!

{produkt} tillagd

Digilär Svenska gy

207 kr ink. moms.

Fakta


Ämne
Språk
Nivå
Vuxenutbildning, Gymnasieskolan
ISBN
9789198302806
Förlag
Digilär AB

Digilär Svenska är ett komplett basläromedel och täcker det centrala innehållet i kurserna Svenska 1, 2 och 3. Här finns ett generöst tilltaget material med skönlitteratur, sakprosa och såväl självrättande övningar som
mer fördjupande uppgifter.

Fem snabba om läromedlet:
* Fyra läromedel i ett – handbok, språkvetenskapliga delar, litteraturhistoria och litteraturvetenskap samt intresseväckande teman.
* Närmare 300 självrättande språk- och grammatikövningar.
* En omfattande samling antologitexter, med både utdrag ur skönlitteratur och sakprosa och klassiska texter så väl som moderna.
* Inläst tal till antologitexterna.
* Begreppslistor för språk, litteratur och retorik.

Ständigt uppdaterat och inspirerande innehåll
Digilär Svenska låter dig som lärare välja det arbetssätt som bäst passar din undervisning. Du avgör om du vill plocka ihop material och skapa en mindre delkurs eller om du vill planera hela terminen eller till och med hela kursen. Dessutom kan du enkelt komplettera med eget material.

Nu finns även nyskrivna avsnitt om bland annat retorik och litteraturvetenskapliga analysperspektiv och därmed är Digilär Svenska komplett för alla tre kurserna.

Digilär Svenska består av fem delar: Handbok, Språket, Litteraturen, Teman och Bibliotek.

Handbok
Med hjälp av Handboken utvecklar eleven sin förmåga att tala, läsa, skriva och för-hålla sig källkritiskt till texter av olika slag.

Språket
Språket innehåller de språkvetenskapliga delarna av svenskämnet, till exempel språksociologi, språkförhållanden i Sverige och Norden, grammatik och språkhistoria.

Litteraturen
I arbetsområdet Litteraturen presenteras litteraturhistorien utifrån epokerna. Här finns dessutom skönlitterära texter som visar på tidstypiska drag. Texterna finns även samlade i Biblioteket.

Teman
I fyra tematiskt ordnade delar presenteras olika delar av svenskämnet. Välj bland teman som resor, humor, spänning och samhällsklyftor. Arbetsområdena innehåller textutdrag som du även hittar i Biblioteket.

Bibliotek
I Biblioteket finns en antologi med ett stort antal titlar, såväl skönlitterära texter som sakprosa. Dessutom innehåller Biblioteket självrättande grammatikövningar, ordquiz och begreppslistor.

Tips till dig som vill prova Digilär Svenska
Läs lärarhandledningen i introduktionen för en överblick över hela läromedlet.
Undersök arbetsområdena och de olika delar som ingår.
Undersök antologin i biblioteket för att få en överblick över de skönlitterära och autentiska texter som ingår i läromedlet.
Fundera över vilka ingångar du vill ha när du sätter igång med eleverna. Vill du kanske börja i ett tema? Eller med något av de mer allmänna arbetsområdena? I vilket fall blir det bäst om du först sätter dig in i de texter, frågor och uppgifter som ingår och väljer ut det som du vill att eleverna ska arbeta med. Materialet är stort och för att kunna guida eleverna behöver du först själv ha skaffat dig en överblick och gjort ett urval.
Behöver du hjälp på vägen? Kontakta oss! Vi hjälper dig gärna med allt från att sätta upp ett testkonto till en workshop med kollegiet.