×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Tillagd i varukorgen!

{produkt} tillagd

Gleerups historia 7-9, digital, elevlic, 12 mån

139 kr ink. moms.

Fakta


Ämne
Humaniora och samhällsvetenskap
Nivå
Grundskola 7-9
ISBN
9789140682291
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Upplagenummer
1

Gleerups historia 7–9 är ett heltäckande digitalt läromedel utformat efter aktuell kursplan för högstadiet.

Aktuellt innehåll med hög kvalitet 
Här finns rikligt med material kring vad som hänt efter 1945. Stor vikt läggs vid källor och historieanvändning. Avsnitten inleds med en övergripande introduktion som ger möjlighet att arbeta språkutvecklande och med elevernas förförståelse. Varje månad publiceras en aktuell händelse eller fråga med tillhörande diskussionsfrågor. 

Läromedlets stoff är strukturerat i några större block som var och ett har flera huvudavsnitt/kapitel. ”Historia att undersöka det förflutna”, ”Antikens världar” (”Medelhavsländernas antika kulturer”, ”Antikens Grekland”, ”Romarriket”), ”Kulturmöten (”Kina under 1800-talet”, ”På andra sidan havet”), ”Revolutionernas tid” ( ”Den ökade världshandeln”, ”Industrialiseringen”, ”Amerikanska frihetskriget”, Franska revolutionen”), ”1800-talet” (”Världen under 1800-talet”, ”Sverige under 1800-talet”), ”Världskrigens tid (”Första världskriget”, ”Mellan två krig”, ”Andra världskriget”), ”Efterkrigstiden” (”Kalla kriget”, ”Världen efter kolonialismen”, ”Sverige ett välfärdssamhälle”), Mot en enad värld.

Interaktivt och multimodalt 
Materialet innehåller en del bildfilmer. Alla avsnitt avslutas med en sammanfattning, som även finns som kort film och tidslinje.

Tester och övningar 
I avsnitten finns fördjupnings- och metoduppgifter. Dessutom finns både snabbkoll-frågor och självrättande övningar som tränar ämnesord och andra svåra ord. I resultatvisningen kan du enkelt följa upp resultaten av de övningar som varje elev gör.

Lärarstöd 
Lärarmaterial finns med kommentarer till alla fördjupnings- och metoduppgifter, planeringstips, förslag på uppgifter av olika slag och stöd för bedömning. Dessutom finns det på flera ställe fakta och kommentarer som ska underlätta ett språkutvecklande arbetssätt.  

Personlig lärupplevelse
Bakgrundsfärg och textstorlek går att variera. Egna anteckningar, markeringar och favoriter samlas i personliga översikter. Svåra ord och begrepp förklaras med inbyggda ordförklaringar. Dessutom går det att få all text uppläst med talsyntes.

Läsguide och lättläst version
I Gleerups historia finns en inbyggd läsguide som stöttar eleverna i att ta till sig texterna och ger dem viktiga strategier före, under och efter läsningen.
Eleverna har även möjlighet att välja en enklare textversion om de önskar, där huvudinnehållet förklaras på ett mer lättillgängligt sätt.

Flexibel struktur ger möjlighet till individualisering
Täcker kursplanens alla delar och det centrala innehållet där du som lärare har stor flexibilitet att lägga upp undervisningen på det sätt som passar dig och dina elever. Välj de avsnitt du önskar använda, och komplettera med eget material. Du kan sedan dela din planering med en eller flera elever, vilket ger stora möjligheter till individualisering.

Studiestöd på arabiska
I Gleerups historia ingår ett studiestöd på arabiska som riktar sig till elever som är nyanlända. Studiestödet är en inläst bearbetning och pedagogisk förklaring av innehållet, och aktiveras via Inläsningstjänst.