Grundläggande livsmedelshygien uppl 2 Onlinebok

Fakta
Du som köper en e-bok har tillgång till boken i lärplattformen Novo till och med 14 november 2025, på grund av byte av lärplattform.
Om Grundläggande livsmedelshygien Onlinebok
Grundläggande livsmedelshygien behandlar ingående hygienens betydelse för att bra matkvalitet ska kunna uppnås.
I fyra fristående kapitel behandlas personlig hygien, arbetsplats- och livsmedelshygien, mikrobiologi, hållbarhet, märkning och tillsatser samt den svenska livsmedelslagen och EU.
Texten ger både kunskaper i vad som krävs för att god hygien ska kunna uppehållas i samband med livsmedelshantering och exempel på smittkällor, smittvägar och samband mellan livsmedelsburna infektioner och sjukdomar.
Boken redogör för livsmedelslagens innehåll med tonvikt på tillsyn och egenkontroll samt vilka internationella regler det finns på livsmedelsområdet med inriktning på anpassning till EU.
Grundläggande livsmedelshygien är skriven på lättförståelig svenska och varje kapitel innehåller konkreta exempel och grupparbetsuppgifter för att underlätta förståelsen av faktatexten.
Vad är en Onlinebok?