×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Tillagd i varukorgen!

{produkt} tillagd

Idrott och hälsa Onlinebok (12 mån)

242 kr ink. moms.

Fakta


Ämne
Humaniora och samhällsvetenskap, Vård och omsorg
Nivå
Vuxenutbildning, Gymnasieskolan
ISBN
9789147909919
Förlag
Liber
Upplagenummer
1

Om Idrott och hälsa Onlinebok
”Människan är byggd för rörelse. För att kroppen ska må bra måste vi alltså använda den. På engelska brukar man säga ’If you don’t use it, you’ll lose it’ – om du inte använder den förlorar du den. Vi måste motionera och träna. Det bästa är att vi kan bli vår egen personliga tränare!”
Så inleds boken Idrott och hälsa och det är också kärnan i boken – att det egentligen inte krävs så mycket för att man ska må bra. Vi kan bli vår egen personliga tränare samtidigt som vardagsmotion och sunda vanor räcker långt. Boken uppmanar läsaren att själv bestämma över sina vanor och sitt sätt att leva och att försöka leva i nuet och ta vara på glädjeämnena.
Baskunskaper för alla
Idrott och hälsa ger grundläggande kunskaper om hur kroppen fungerar i vila, arbete och träning samt vad man själv kan göra för att må så bra som möjligt. Viktiga områden är därför bland annat kostvanor, ergonomi, stresshantering och mental träning. Texten ger även praktiska råd inom områden som hur man bör lägga upp sin träning, friluftsliv, livräddning och första hjälpen.
Genom att boken har ett tydligt upplägg och en lättläst text passar den de flesta. Varje kapitel inleds med en uppgift som kan användas för att inleda arbetsområdet med en allmän diskussion eller för att du ska tänka efter själv. I slutet på varje kapitel finns det en sammanfattning i punktform.
Uppgifter
Det finns flera olika sorters uppgifter. Förutom en inledande uppgift till respektive kapitel finns det uppgifter insprängda i texten som eleverna kan fundera över. I slutet på varje kapitel finns också dels diskussionsuppgifter, dels uppgifter som man antingen kan lösa med hjälp av boken eller som är mer i form av övningar eller ställningstagande.
Arbetsområden
Viktiga områden är förutom träningslära bland annat ergonomi och hur man hanterar stress. Nyskrivna avsnitt är till exempel mental träning och det nya kapitlet rörelse till musik. Läsaren får också praktiska råd inom områden som friluftsliv samt livräddningen och första hjälpen. Dessutom finns ett kapitel om spelreglerna inom ett antal olika idrotter och ett kapitel om kroppen.
Idrott och hälsa är skriven för kurserna Idrott och hälsa 1 och 2.
Innehåll
– Idrott och hälsa
– Ohälsa
– Träningslära
– Sjukdom och skada – när kan man träna?
– Stresshantering och mental träning
– Rörelse till musik
– Idrott då och nu
– Friluftsliv
– Livräddning och första hjälpen
– Ergonomi
– Spel och regler
– Kroppen
Vad är en Onlinebok?