×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Tillagd i varukorgen!

{produkt} tillagd

Med nya ögon – Psykologi 1 & 2a för gymnasiet Digi

162 kr ink. moms.

Fakta


Ämne
Humaniora och samhällsvetenskap
Nivå
Vuxenutbildning, Gymnasieskolan
ISBN
9789127452121
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Upplagenummer
1

Psykologiundervisningen ska relatera till eleverna själva. Bokens övningar och reflektionsfrågor kopplas därför till deras erfarenheter och verklighet. Genom att reflektera över innehållet utvecklar eleverna en förståelse för sig själva och för sin omvärld.

Aktuellt innehåll

Läroboken utgår från kursplanen i kurserna Psykologi 1 och 2a. Med nya ögon innehåller kapitel om bland annat psykologins historiska framväxt, socialpsykologi, utvecklingspsykologi och olika tillämpningsområden. Läromedlet lyfter också fram de områden där forskningen har gått framåt som mest, såsom kognitiv psykologi och biologisk psykologi.

Språk- och kunskapsutvecklande 

Med nya ögon utgår från ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt med en struktur som stöttar eleverna i lärandet. Reflektionsfrågor aktiverar elevernas förförståelse och stöttar läsförståelsen. Centrala begrepp förklaras i löpande text samt i en ordlista längst bak i boken. Uppgifter hjälper eleverna att lära in begrepp, tillämpa kunskaper och kritiskt granska perspektiv och teorier. I boken möts eleverna av symboler som stöttar dem längs vägen.

Med nya ögon innehåller följande delar:
* Känn dig själv
* Psykologins historiska framväxt
* Kognitiv psykologi
* Biologisk psykologi
* Stress
* Socialpsykologi
* Utvecklingspsykologi
* Personlighetspsykologi
* Klinisk psykologi
* Tillämpad psykologi
* Ordlista med förklaringar av centrala begrepp

Bokens första kapitel ”Känn dig själv” syftar till att introducera psykologiämnet på ett intresseväckande sätt. Eleverna får bekanta sig med några psykologiska begrepp och träna sig i att analysera en fallbeskrivning.