×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Tillagd i varukorgen!

{produkt} tillagd

Språkgrunden – Elevlicens – Digitalt

144 kr ink. moms.

Fakta


Ämne
Språk
ISBN
9789144109350
Förlag
Studentlitteratur AB
Upplagenummer
1

Ord, ord och åter ord – det är den absolut viktigaste framgångsfaktorn när det gäller att utveckla ett språk. Och för att lära sig ord, måste man läsa texter. Bra texter.

Helt digital allt-i-ett bok 

Språkgrunden är en lätthanterlig, lagom omfattande allt-i-ett-bok på Sva G-nivå, som i sin digitala version är helt anpassad till ett modernt, heldigitalt arbetssätt. Det går t.ex. att skriva, anteckna och göra markeringar i boken och övningarna är försedda med pop-up-facit.

Språkgrunden inleds med ett kapitel om studieteknik, olika lärstilar och tips om hur språkinlärning kan göras mer effektiv. Därefter följer ett antal kapitel där en person och ett ämnesområde presenteras – både i text och i intervjuar att lyssna på. Textmaterialet är varierat och består av faktatexter, berättelser, utdrag ur romaner, intervjuer, dikter, tidningsartiklar etc. Här finns även diagram och bilder.

I varje kapitel tränas dessutom skrivning inom en speciell genre, till exempel berättelse, beskrivning, sammanfattning, faktatext, instruktion och argumentation.

Texterna viktigast 

Det viktigaste i Språkgrunden är texterna. De är aktuella och valda för att passa både tonåringar och vuxna, män och kvinnor. De utförliga ordlistorna med förklaringar på svenska är till för att eleverna ska utöka sitt ordförråd på ett effektivt sätt. Dessutom finns gott om övningar på ord, ord med flera betydelser, idiomatiska uttryck och fasta uttryck. 

Till texterna hör diskussionsfrågor, läsförståelsefrågor och tips på hur man hittar mer information. Det innebär att Språkgrunden passar både för enskilda studier och för bearbetning i grupp. 

Grammatikövningarna behandlar bl.a. verb med partiklar och prefix, particip, ordbildning och ordföljd. 

Språkgrunden – Digitalt elevpaket säljs som enanvändarlicens och är giltig ett år från aktiveringsdatum.

I våra digitala läromedel kan du alltid söka i innehållet. Du kan också göra egna anteckningar och markera viktiga stycken i texten som sparas automatiskt och som enkelt kan samlas ihop och skrivas ut. I samband med köp får du ett e-postmeddelande med instruktioner samt en unik aktiveringskod. Produkten har en begränsad användningsperiod (ett år från aktiveringsdatum).

Språkgrunden finns även som digitalt klasspaket.