Trädgårdsmästarstudenterna dekorerade Fredrikskyrkan inför det kungliga besöket!
De studerande som läser första året på trädgårdsmästarutbildningen i Karlskrona fick ett oväntat och prestigefyllt uppdrag av Svenska kyrkan ─ dekorera Fredrikskyrkan i samband med kungaparets besök och Blekinges firande av kung Carl XVI Gustafs 50 år på tronen!

Liza Ludvigsson dekorerade kyrkans nischer och altare tillsammans med sina kurskamrater. De valde snittblommor i vårens färger, gult, rosa, och orange. Till det sattes omsorgsfullt egenodlad murgröna. Flätade pilkvistar bildade stommen och skapade höjd i arrangemangen.

─ Våra studerande fick utse två projektledare, som har hållit ihop processen. Tillsammans har de planerat, ritat upp och genomfört uppdraget. Utbildningsledaren och utbildaren var behjälpliga med att guida dem och beställa material. De valde att arbeta efter temat hållbarhet ─ hela arrangemanget kommer att gå att slänga i komposten när det blir dags. De har arbetat med organiska material och undvikit plast. Svenska Kyrkan är vår största samarbetspartner på denna utbildning när det kommer till ledningsgruppsrepresentanter, LIA-platser och praktiska moment. Det är också hos Svenska Kyrkan en stor del av våra examinerade studerande får arbete, berättar utbildningschef Alexandra Werelius.

Den tvååriga Trädgårdsmästarutbildningen på Hermods Yrkeshögskola i Karlskrona har funnits i 20 år. 9 av 10 får jobb efter examen. Vill du läsa mer om våra Trädgårdmästarutbildningar, kan du göra det här.