×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Program och kurser inom yrkeshögskolan

Det finns längre och kortare varianter av YH-utbildningar. Sedan mars 2022 benämner vi det som YH-program och YH-kurser. Gemensamt för båda utbildningsformerna är att de är studiemedelsberättigade. Studieformen kan variera allt mellan klassrum, distans eller hybrid.

YH-program

YH-program hos oss är minst 100 Yh-poäng. YH-program är praktiskt inriktade och vi formar programmen tillsammans med näringslivet utifrån arbetsmarknadens behov. På så sätt får våra YH-studerande relevant yrkeskunskap som företagen behöver och kan känna sig trygga i att deras framtida kompetens är efterfrågad. Alla våra program innehåller praktik, som kallas för LIA (lärande i arbete).

YH-kurser

Kurser inom yrkeshögskolan är kortare YH-utbildningar som är max 99 poäng. Kurser skapar möjligheter till kompetensutveckling, både genom förnyad kunskap (upskill) och fördjupad kunskap (reskill). En kurs kan bestå av en eller flera kurser (som ett kurspaket). De är anpassade för att du som yrkesverksam ska kunna bygga på din kunskap inom ett visst område samtidigt som du arbetar.