×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Ansökan vuxenutbildning - EN ENKEL GUIDE STEG FÖR STEG

Om du vill gå en grundläggande kurs, fristående gymnasiekurs eller en gymnasial yrkesutbildning hos Hermods vuxenutbildning (Komvux) så gör du ansökan via din hemkommun. Det är också kommunen som beslutar om din komvuxansökan blir godkänd och du blir antagen vilket innebär att du får läsa kursen eller utbildningen på komvux. Det kan bland annat bero på hur dina förutsättningar samt dina behov ser ut. Hermods erbjuder klassrums- och distansundervisning.

Du kan ansöka om att studera kurser på komvux från 1 juli det år som du fyller 20 år. I övrigt gäller att för att vara behörig att läsa på komvux på gymnasial nivå så krävs det att du är bosatt i Sverige, att du inte har den eller de kunskaper som utbildningen kan ge dig och att du har de förutsättningar som krävs för att du ska kunna tillgodogöra dig utbildningen. Det finns dock möjlighet att studera på komvux även om du inte fyllt 20 år. Då gäller att du antingen har slutfört en gymnasieutbildning på ett nationellt program/likvärdig utbildning eller att du kan ha särskilda skäl baserat på personliga förhållanden.

Om det är så att du saknar behörighet för högskola eller yrkeshögskola så finns det rätt för dig att läsa in din behörigheten på komvux. För att kunna ta del av den rätten så krävs att du uppfyller kraven för att få läsa på komvux som vi presenterat hör ovan. Om du gör det - ansök till komvux!

Börja med att ta kontakt med din hemkommun genom att besöka deras hemsida för att få mer information om hur vuxenutbildningen (i din hemkommun) vill ha ansökan. För dig som bor i någon av våra storstäder har vi samlat informationen så att du kan läsa mer om komvux Stockholm och komvux Göteborg.

ANSÖK TILL KOMVUX - STEG FÖR STEG

Det är enkelt att ansöka till komvux. Vi har dock gjort vårt bästa för att förenkla för dig ännu mer. Följ nedanstående fem steg så är du klar med din ansökan. Välkommen att studera hos Hermods!

1

Välj kurs eller utbildning

Vi erbjuder grundläggande kurser, fristående gymnasiekurser och gymnasiala yrkesutbildningar inom flera olika ämnesområden. Våra kurser och yrkesutbildningar startar flera gånger om året och du kan välja att läsa på heltid eller deltid.

2

Ansök via din hemkommun

Ansökan görs hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Besök din hemkommuns hemsida och klicka dig vidare till vuxenutbildningen. Där framgår det vilket system de använder för ansökan. Gör ditt val, fyll i dina uppgifter och skicka in din ansökan. Det är din hemkommun som avgör om du får studera hos oss och det är din hemkommun som beställer kurserna av oss.

3

Dina kursval skickas till oss

Efter att du gjort en ansökan till din hemkommuns vuxenutbildning tar de ett beslut om antagning. Blir du antagen får du besked om det från kommunen och de informerar även oss på Hermods om dina kursval. Du registreras på den kurs eller den yrkesutbildning du valt.

4

Du får dina inloggningsuppgifter

Efter att kommunen informerat oss om att du blivit antagen till utbildningen får du inloggningsuppgifter till vår digitala lärplattform Novo.

5

Du börjar din utbildning

Du läser kursen/kurserna flexibelt i klassrum (Flex/närlärande) eller som distansutbildning. Du får tillgång till vår digitala lärplattform Novo där du har ett personligt studierum med kursinformation, studieguider, inlämningsuppgifter och kontakt med lärare.

Många av Hermods kurser baseras på läroböcker som finns som e-bok. Du som köper din digitala lärobok via vår webbutik har tillgång till den via Novo. Se vår kurslitteraturlista för att köpa rätt bok till din kurs. Via Hermods webbutik kan du köpa din e-bok och du får tillgång till den på ditt konto på Novo omgående.

Lycka till med dina studier på Hermods!

Har du frågor eller funderingar kan du alltid kontakta oss så hjälper vi dig. Kontakta Hermods kundtjänst så hjälper vi dig vidare! 

Telefon: 08-410 251 00 öppet vardagar 8.00-17.00

Affärsutveckling och ledarskap Artificiell intelligens Barn och fritid Beteende- och samhällsvetenskap Butik, administration och personal Bygg och anläggning CAD Data/IT Ekonomi, administration och försäljning El och energi Fotografisk bild Förberedande och orienterande Hotell och turism Hälso- och sjukvård samt socialt arbete Inköp och logistik Journalistik och information Juridik Kombinationsutbildning Komvuxarbete Lantbruk, djurvård, trädgård, skog och fiske Marknadsföring Matematik och naturvetenskap Media och kommunikation Måleri Samhällsbyggnad och byggteknik SFI Språk Teknik och tillverkning Transporttjänster Vård och omsorg
Studietakt
Individanpassad Heltid Deltid Halvtid
Studieform
Distans Klassrum Flex Hybrid
Utbildningstyper
Komvux - Grundläggande Komvux - Enstaka kurser Sfi Yrkeshögskola Komvux - Yrkesutbildning YH-kurser Yrkesutbildning
Visa fler filter

KONTAKTA OSS

Här kan du beställa mer information om våra fristående kurser och yrkesutbildningar.