×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

JOBBA MED BARN ELLER INOM FRITIDSSEKTORN

Är du intresserad av att jobba inom barnomsorg, funktionsnedsättningsområdet, som badpersonal, eller inom fritid- och friskvårdsanläggningar så har vi utbildningen för dig! Vi har flera olika utbildningar och kurser inom ämnesområdet barn och fritid på komvux. Efter en yrkesutbildning inom barn och fritid är dina chanser till jobb mycket goda. Att välja ett yrke i den här branschen ger spännande och lärorika möjligheter och behovet av utbildad personal är stor i hela Sverige. Enligt Kommunförbundet Stockholms län (KSL) kommer det att finnas ett behov av att anställa cirka 4000 utbildade inom barn- och fritidssektorn inom de närmsta åren bara inom Stockholmsområdet. 

Hade jag vetat att det var så här att läsa på Hermods, då hade jag valt att läsa alla mina kurser där.

Fredrik, 20 år,
Läser barn och fritid inom komvux

Läs barn och fritid på komvux

Hermods erbjuder följande yrkesutbildningar inom barn och fritid:

SÅ HÄR FUNGERAR EN UTBILDNING INOM BARN OCH FRITID PÅ HERMODS

En yrkesutbildning inom barn och fritid på komvux innebär att du läser flera delkurser. Varje delkurs innebär olika moment som du ska gå igenom och till din hjälp har varje kurs en studieguide kopplad. Den guidar dig genom kursen. Varje kurs innehåller även ett antal uppdrag som är inlämningsuppgifter som du gör och sedan skickar in till din webblärare. Kurserna inom barn och fritid avslutar alltid med en muntlig examination som sker via Zoom 

Efter varje slutförd kurs får du ett betyg utfärdat av din lärare. Betyget skickas till din hemkommun och för att du ska få ditt betyg så måste du vända dig till vuxenutbildningen i din hemkommun för att beställa hem ditt betyg. Det kan ta upp till 14 dagar innan betyget nått din hemkommun. När du har läst klart hela din yrkesutbildning får du även ett diplom av Hermods som bevis på din kompetens.

VALIDERING

Har du betyg i kurser inom barn och fritid sedan tidigare eller vill du få bevis på dina kunskaper från de olika yrkena i arbetslivet, en så kallad validering? Ta kontakt med oss innan kursstart i så fall så hjälper vi dig.

EFTER UTBILDNINGEN

Utbildningar inom barn och fritid ger dig kunskaper för att jobba inom barnomsorg, funktionsnedsättningsområdet, du kan jobba som badpersonal men får också kompetens att jobba på fritids- och friskvårdanläggningar med mera. Dina möjligheter till jobb är mycket stora efter en utbildning inom barn och fritid. En yrkesutbildning inom barn och fritid på Hermods kan leda till jobb som:

Personlig assistent, barnskötare/elevassistent, gyminstruktör, och andra yrken inom funktionsnedsättningsområdet; bland annat boendestödjare, personal inom daglig verksamhet och friskvårdsanläggningar, stödassistent och behandlingsassistent.

En genomsnittlig lön för en utbildad barnskötare ligger på cirka 23 000 kr/månad medan en elevassistent tjänar cirka 24 000 kr/månad. För den personliga assistenten är genomsnittslönen på drygt 26 500 kr/månad.

Affärsutveckling och ledarskap Artificiell intelligens Barn och fritid Beteende- och samhällsvetenskap Butik, administration och personal Bygg och anläggning Data/IT Ekonomi, administration och försäljning El och energi Fastighet Friskvård och kroppsvård Förberedande och orienterande Hotell och turism Hotell, restaurang och livsmedel Hälso- och sjukvård samt socialt arbete Inköp och logistik Journalistik och information Juridik Kombinationsutbildning Komvuxarbete Kultur, media och design Lantbruk, djurvård, trädgård, skog och fiske Marknadsföring Matematik och naturvetenskap Media och kommunikation Måleri Pedagogik och undervisning Samhällsbyggnad och byggteknik SFI Språk Säkerhetstjänster Teknik och tillverkning Transporttjänster VVS Vård och omsorg
Studietakt
Individanpassad Heltid Deltid Halvtid
Studieform
Distans Klassrum Flex Hybrid
Utbildningstyper
Komvux - Grundläggande Komvux - Enstaka kurser Sfi Yrkeshögskola Komvux - Yrkesutbildning YH-kurser Yrkesutbildning
Visa fler filter

KONTAKTA OSS

Här kan du beställa mer information om våra yrkesutbildningar.