×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.
Stäng

Få mer information om utbildningen

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig för att ge mer information

Hantering av personuppgifter

Genom att fylla i en intresseanmälan samtycker du till att få utskick om vald utbildning där vi informerar om utbildningen, viktiga datum och hur du ansöker. Vi kommer då att behandla ditt namn och din e-postadress med stöd av ditt samtycke fram tills att du återkallar samtycket, avregistrerar dig från våra utskick, eller på annat sätt invänder mot marknadsföringen.

När du skickar in en intresseanmälan samtycker du även till att vi använder informationen du angett i formuläret tillsammans med informationen du anger om du påbörjar en ansökan via YH-antagningen. Informationen vi använder från din ansökan är e-post, status och vald utbildning, syftet är att anpassa våra utskick så de blir mer relevanta för dig utifrån var i ansökningsprocessen du befinner dig.

Våra informationsutskick innehåller så kallade spårningspixlar, vilket är ett vanligt sätt för att se om utskicken blir öppnade av mottagarna. På ett liknande sätt kan vi även se om mottagarna klickar på länkarna samt vilka länkar de klickar på. Vi använder denna information främst för statistisk analys av våra utskick för att se hur vi kan förbättra utskicken så att de blir mer intressanta för mottagaren. Hanteringen av spårningspixlar sker med hjälp av CRM Microsoft Dynamics.

Du har rätt att när som helst ta tillbaka ditt samtycke. Detta gör du genom att kontakta kundtjänst@hermods.se eller genom att klicka på avregistreringslänken som finns i alla utskick. Återkallande av ditt samtycke påverkar inte lagligheten av behandlingen innan samtycket återkallades.

Du har även rätt att kontakta oss för att få information om vilka uppgifter som behandlas om dig eller för att begära rättelse, överföring, radering eller begränsning av dina personuppgifter. Klicka här för att läsa mer om dina rättigheter och hur vi hanterar personuppgifter.

Vill du inte samtycka till ovan kan du istället maila oss kundtjänst@hermods.se 

Något gick fel, vänligen kontrollera att alla fält är ifyllda korrekt och försök igen.

OM UTBILDNINGEN

Det här är den avslutande delkursen, som ger dig ett betyg i Grundläggande svenska som andraspråk och som förbereder dig inför Svenska som andraspråk 1. Efter avslutad kurs ska du kunna läsa skönlitteratur och faktatexter med flyt. Du ska även ha kunskap om språkets uppbyggnad av ord och fraser.

INNEHÅLL OCH UPPLÄGG

I kursen får du träna på att läsa olika texter och samtala om innehåll, budskap och dina åsikter om texterna, samt att tolka texternas innehåll och budskap. De texter du läser får du även träna på att sammanfatta. Du skriver olika slags texter som är anpassade till mottagare och syfte. Till dina texter samlar du information och visar vad som är dina åsikter och vad som är annan information. I dina texter tränar du på att använda citat. Med hjälp av respons får du förbättra dina texter, och du får också ge omdömen om andras texter. Du samtalar om olika ämnen, och håller ett muntligt föredrag som är anpassat till mottagare och syfte. Du tränar också på att jämföra svenska med ett annat språk.

EFTER UTBILDNINGEN

Efter utbildningen kommer du att känna dig säkrare på att tala och skriva svenska. Du vet hur du ska använda språket i din vardag. Utbildningen ger dig behörighet för att studera på gymnasienivå.

FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET

För att läsa Svenska som andraspråk delkurs 4 ska du tidigare ha läst kursen Svenska som andraspråk 3 eller motsvarande.
Se om du är behörig att läsa grundläggande vuxenutbildning.


Välj ort