×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

ETT YRKE I SERVICEBRANSCHEN

Drömmer du om ett yrke inom servicebranschen?  Vill du jobba med omväxlande arbetsuppgifter, träffa nya människor och vara ansiktet utåt? Inom hotell- och turismbranschen får du möjligheten till just detta. Turismnäringen i Sverige ökar och ställer ökade krav på sin personal. Via Hermods yrkesutbildningar inom hotell och turism kommer du väl förberedd och kan möta de krav som branschen ställer. 

På Hermods kan du läsa följande yrkesutbildningar inom hotell och turism:

Utbildningarna rustar dig för din nya framtid med hjälp av såväl teoretiska som praktiska kunskaper. 

HUR GÅR DET TILL ATT LÄSA EN YRKESUTBILDNING INOM HOTELL OCH TURISM PÅ HERMODS?

Att studera en yrkesutbildning inom hotell och turism innebär att du läser flera delkurser, parallellt eller i följd. Varje delkurs är indelad i olika moment som du ska gå igenom och det finns en studieguide kopplad till varje kurs. Stuideguiden guidar dig genom kursen. Varje kurs innehåller även ett antal uppdrag eller inlämningsuppgifter som du gör och sedan skickar in till din webblärare. Varje kurs avslutas med en muntlig examination som är utformad som ett videosamtal mellan dig och din webblärare via Zoom.

Efter varje slutförd kurs får du ett betyg utfärdat av din lärare. När du har läst klart hela din yrkesutbildning får du även ett diplom av Hermods som bevis på din kompetens.

Dina betyg skickas till din hemkommun du måste vända dig till vuxenutbildningen i din hemkommun för att kunna beställa hem ditt betyg. Det kan ta upp till 14 dagar innan betyget nått din hemkommun.

PRAKTISERA YRKET PÅ RIKTIGT

I alla våra yrkesutbildningar ingår det arbetsplatsförlagt lärande (apl). Det betyder att en del av utbildningen gör du på en arbetsplats och du får då chans att pröva dina teoretiska kunskaper i praktiken.

Alla praktiskplatser kvalitetssäkras via Hermods och via en praktiksamordnare kan du få stöd att söka en praktikplats. 

EFTER UTBILDNINGEN

Turismnäringen i Sverige ökar och ställer ökade krav på sin personal. Via Hermods yrkesutbildningar inom hotell och turism kommer du väl förberedd och kan möta de krav som branschen ställer. När du är färdig med din utbildning kan du exempelvis jobba med flera olika yrkesroller inom branschen. 

Som resesäljare arbetar du med att hjälpa människor med både privata och affärsresor och du kan hjälpa till att boka resa och boende samt transporter. Rollen förändras lver tiden och idag är rådgivande och inspiration minst lika viktiga ingredienser i din arbetsdag. En resesäljare tjänar i genomsnitt ca 27 800 kr/månad.

Som värd/värdinna kan du arbeta på på hotell i frukostserveringen som frukostvärd men även på konferensanläggningar som konferensvärd. Dina arbetsuppgifter består i att erbjuda service till de besökare som befinner sig på anläggningen. Din vardag är varierande och du kan ha flera uppgifter under dagens gång. Frukostvärden tjänar i genomsnitt 23 200 kr/månad medan konferensvärden har en genomsnittlig månadslön på ca 25 500 kr.

Affärsutveckling och ledarskap Barn och fritid Beteende- och samhällsvetenskap Butik, administration och personal Bygg och anläggning Data/IT Ekonomi, administration och försäljning El och energi Fastighet Friskvård och kroppsvård Förberedande och orienterande Hotell och turism Hotell, restaurang och livsmedel Hälso- och sjukvård samt socialt arbete Inköp och logistik Journalistik och information Juridik Kombinationsutbildning Komvuxarbete Kultur, media och design Lantbruk, djurvård, trädgård, skog och fiske Marknadsföring Matematik och naturvetenskap Media och kommunikation Måleri Pedagogik och undervisning Samhällsbyggnad och byggteknik SFI Språk Säkerhetstjänster Teknik och tillverkning Transporttjänster VVS Vård och omsorg
Studietakt
Individanpassad Heltid Deltid Halvtid
Studieform
Distans Klassrum Flex Hybrid
Utbildningstyper
Komvux - Grundläggande Komvux - Enstaka kurser Sfi Yrkeshögskola Komvux - Yrkesutbildning YH-kurser Yrkesutbildning
Visa fler filter

KONTAKTA OSS

Här kan du beställa mer information om våra yrkesutbildningar.