×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Välkommen till Hermods i Göteborg

Hermods erbjuder flera kurser, utbildningar och tjänster i Göteborg, så som Komvux, svenska för invandrare (sfi) och Yrkeshögskola.

Vi har lång erfarenhet av utbildning för vuxna och utbildning på distans. Vårt uppdrag är att ge alla individer en möjlighet att utvecklas. Vi tar vårt uppdrag på stort allvar och som en av Sveriges största utbildningsaktörer är det vårt ansvar att lyckas. Vår passion är utbildning som är flexibel och anpassad efter era behov och förutsättningar.

KOMVUX

Vuxenutbildning ska vara flexibel och passa dig och din vardag. Därför har vi vårt breda utbud inom Komvux på distans där du läser via vår digitala utbildningsplattform. Självklart så har du kontakt med våra engagerade och legitimerade lärare som guidar och hjälper dig under utbildningens gång.

Se våra utbildningar i sökfiltret till höger.

Du ansöker på Göteborg Stads hemsida:

Ansökan och kursstart

YRKESHÖGSKOLA

Yrkeshögskola är alternativet för dig som vill läsa eftergymnasial utbildning som snabbt tar dig ut i arbetslivet. En yrkeshögskoleutbildning är kort och nischad mot en specifik yrkesroll samt har ett nära samarbete med näringslivet som vet vilken kompetens som behövs på arbetsmarknaden. Hermods Yrkeshögskola i Göteborg erbjuder utbildningar inom flera områden. Hos oss kan du studera både på distans och i klassrum, hel- eller halvfart.

SFI (SVENSKA FÖR INVANDRARE)

Behöver du lära dig svenska språket? På Hermods kan du läsa sfi. Sfi är gratis och du ansöker via din hemkommun.

Affärsutveckling och ledarskap Barn och fritid Beteende- och samhällsvetenskap Butik, administration och personal Bygg och anläggning Data/IT Ekonomi, administration och försäljning El och energi Fastighet Friskvård och kroppsvård Förberedande och orienterande Hotell och turism Hotell, restaurang och livsmedel Hälso- och sjukvård samt socialt arbete Inköp och logistik Journalistik och information Juridik Kombinationsutbildning Komvuxarbete Korta YH (YH-kurser) Kultur, media och design Lantbruk, djurvård, trädgård, skog och fiske Lärling Marknadsföring Matematik och naturvetenskap Media och kommunikation Måleri Pedagogik och undervisning Samhällsbyggnad och byggteknik SFI Språk Säkerhetstjänster Teknik och tillverkning Transporttjänster VVS Vård och omsorg
Studietakt
Individanpassad Heltid Deltid Halvtid
Studieform
Distans Klassrum Flex Hybrid
Utbildningstyper
Komvux - Grundläggande Komvux - Enstaka kurser Sfi Yrkeshögskola Komvux - Yrkesutbildning YH-kurser
Visa fler filter

VÄLKOMMEN TILL HERMODS KOMVUX I GÖTEBORG

Hermods vuxenutbildning Göteborg (komvux) kan läsas på både distans och i klassrum. Vi erbjuder vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå. Komvux i Göteborg lämpar sig för dig som:

 • Saknar fullständiga grundskolebetyg
 • Saknar fullständiga gymnasiebetyg
 • Behöver komplettera tidigare gymnasiebetyg
 • Vill bredda din kompetens för ett yrke
 • Vill skaffa behörigheten att läsa på högskola och universitet

ANSÖKAN OCH KURSSTARTER

Ansökan till Hermods komvuxkurser i Göteborg sker via Göteborgs Stads webbplats. Så här gör du för att skicka in din ansökan:

1

Besök Göteborg stads hemsida

2

Registrera ditt konto

3

Välj din/dina kurser samt studiestart

4

Skicka in din ansökan

5

Dina kursval skickas till oss

6

Du får dina inloggningsuppgifter

7

Du börjar din utbildning

Kursstart sker i januari, mars, maj, augusti, oktober, november. Du kan läsa en kurs på 10, 15 eller 20 veckor. Se ansökningstider på vuxenutbildningen Göteborg Stads hemsida.

KURSER - KOMVUX GÖTEBORG

Vi erbjuder totalt över 100 olika kurser på distans inom våra vuxenutbildningar på gymnasial nivå.

GRUNDLÄGGANDE KURSER

Hermods vuxenutbildningar på grundläggande nivå bedrivs i klassrum och motsvarar den svenska grundskolan - årskurs 1-9. Den inkluderar delkurs 4/D i svenska som andraspråk. Efter utbildningen kan du studera vidare på antingen en gymnasial vuxenutbildning eller yrkesutbildning. På Hermods i Göteborg kan du läsa Svenska som andraspråk nationell delkurs 4 i klassrum.

Grundläggande kurser på komvux i Göteborg kan du läsa om du saknar betyg från grundskolan. Har du betyg från sfi (svenska för invandrare) kurs D kan du också läsa de grundläggande kurserna.

GYMNASIALA KURSER

Hermods gymnasiala vuxenutbildning motsvarar gymnasieskolan för ungdomar. Du kan välja fristående kurser för att läsa upp ditt betyg inom specifika ämnen. Vi erbjuder kurser inom bland annat följande områden:

 • Affärsutveckling och ledarskap
 • Data, IT och teknik
 • Marknadsföring och försäljning
 • Ekonomi och juridik
 • Beteende- och samhällsvetenskap
 • Media och kommunikation
 • Matematik och naturvetenskap
 • Språk

Du kan söka komvux i Göteborg för gymnasiala kurser från och med andra kalenderhalvåret det år du fyllt 20. Dock kan du läsa en komvuxutbildning i Göteborg tidigare än så om du redan har en gymnasieexamen, ett studiebevis eller ett slutbetyg från gymnasiet.

HÖJ DITT BETYG GENOM PRÖVNING

Saknar du ett godkänt betyg eller vill höja ditt betyg i en specifik kurs kan du välja att göra en så kallad “prövning”. En prövning innebär att du på egen hand läser kursen enligt kursplanen och “tentar” av den.

HUR FUNGERAR EN PRÖVNING FÖR KOMVUX GÖTEBORG?

 • Prövning erbjuds två gånger per halvår
 • En prövning kostar normalt 500 kr. Har du ett icke godkänt betyg från tidigare komvuxstudier är det kostnadsfritt
 • Vid både skriftligt och muntligt prov krävs giltig legitimation (fotolegitimation)

Kontakta oss


VÄLKOMMEN TILL HERMODS YRKESHÖGSKOLA I GÖTEBORG

På Hermods vill vi att du ska kunna uppnå dina yrkesdrömmar och yrkesmål oavsett var du befinner dig i livet. Hermods Yrkeshögskola är alternativet för dig som är på jakt efter ditt första jobb, vill byta jobb eller vill utvecklas i din nuvarande yrkesroll och bransch. Oavsett vad du är ute efter så säkrar du din framtid på arbetsmarknaden genom att studera en yh-utbildning hos oss!

YH-UTBILDNINGAR I GÖTEBORG

På Hermods Yrkeshögskola i Göteborg erbjuder vi yrkeshögskoleutbildningar inom flera olika inriktningar. Utbildningarna är framtagna i nära samarbete med näringslivet som vet vilken kompetens som efterfrågas på arbetsmarknaden. På så sätt kan du vara säker på att din utbildning är aktuell och gör dig anställningsbar.

Alla våra YH utbildningar i Göteborg hittar du här


KONTAKTA OSS

FRÅGOR OM ANSÖKAN?