×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

Välkommen till Hermods i Östersund

I Östersund kan du läsa eftergymnasiala yrkeshögskoleutbildningar som snabbt tar dig ut på arbetsmarknaden.

Vi har lång erfarenhet av utbildning för vuxna och utbildning på distans. Vårt uppdrag är att ge alla individer en möjlighet att utvecklas. Vi tar vårt uppdrag på stort allvar och som en av Sveriges största utbildningsaktörer är det vårt ansvar att lyckas. Vår passion är utbildning som är flexibel och anpassad efter era behov och förutsättningar.

YRKESHÖGSKOLA

Yrkeshögskola är alternativet för dig som vill läsa eftergymnasial utbildning som snabbt tar dig ut i arbetslivet. En yrkeshögskoleutbildning är kort och nischad mot en specifik yrkesroll samt har ett nära samarbete med näringslivet som vet vilken kompetens som behövs på arbetsmarknaden.

Affärsutveckling och ledarskap Barn och fritid Beteende- och samhällsvetenskap Butik, administration och personal Bygg och anläggning Data/IT Ekonomi, administration och försäljning El och energi Fastighet Friskvård och kroppsvård Förberedande och orienterande Hotell och turism Hotell, restaurang och livsmedel Hälso- och sjukvård samt socialt arbete Inköp och logistik Journalistik och information Juridik Kombinationsutbildning Komvuxarbete Kultur, media och design Lantbruk, djurvård, trädgård, skog och fiske Marknadsföring Matematik och naturvetenskap Media och kommunikation Måleri Pedagogik och undervisning Samhällsbyggnad och byggteknik SFI Språk Säkerhetstjänster Teknik och tillverkning Transporttjänster VVS Vård och omsorg
Studietakt
Individanpassad Heltid Deltid Halvtid
Studieform
Distans Klassrum Flex Hybrid
Utbildningstyper
Komvux - Grundläggande Komvux - Enstaka kurser Sfi Yrkeshögskola Komvux - Yrkesutbildning YH-kurser Yrkesutbildning
Visa fler filter

VÄLKOMMEN TILL HERMODS YRKESHÖGSKOLA I ÖSTERSUND

På Hermods vill vi att du ska kunna uppnå dina yrkesdrömmar och yrkesmål oavsett var du befinner dig i livet. Hermods Yrkeshögskola är alternativet för dig som är på jakt efter ditt första jobb, vill byta jobb eller vill utvecklas i din nuvarande yrkesroll och bransch. Oavsett vad du är ute efter så säkrar du din framtid på arbetsmarknaden genom att studera en yh-utbildning hos oss!

YH-UTBILDNINGAR I ÖSTERSUND

På Hermods Yrkeshögskola i Östersund erbjuder vi flera yrkeshögskoleutbildningar. Utbildningarna är framtagna i nära samarbete med näringslivet som vet vilken kompetens som efterfrågas på arbetsmarknaden. På så sätt kan du vara säker på att din utbildning är aktuell och gör dig anställningsbar.

Våra YH utbildningar i Östersund hittar du här

KONTAKTA OSS

FRÅGOR OM ANSÖKAN?

VÄLKOMMEN TILL HERMODS KOMVUX I ÖSTERSUND

Hermods komvux Östersund erbjuder flera komvuxkurser på uppdrag av Östersunds kommun. Hos oss kan du läsa in de gymnasiala kurser du saknar för att bli behörig till högskola, universitet eller yrkeshögskola. Vi erbjuder också grundläggande kurser (motsvarande grundskola), Sfi (svenska för invandrare) samt kombinationsutbildningar, inklusive Yrkesförare buss kombo. Du kan även läsa orienteringskurser som hjälper dig att nå dina mål. Läs flexibelt på distans eller flex beroende på vad som passar dig bäst.

Hos oss kan du studera när du vill och hur du vill!

Skolan är öppen vardagar kl 8.00-17.00

Flex

För dig som vill ha flexibla studier med möjlighet att komma till skolan så erbjuder vi studieformen Flex. Det innebär:

 • Inga lektioner eller handledningspass är obligatoriska – det är dina behov och din efterfrågan som styr
 • Du läser din kurs via vår digitala utbildningsplattform Novo och har en webblärare kopplat till kursen
 • Du har möjlighet att vid behov få handledning och lektioner av våra lärare på plats på Hermods i Östersund eller via mejl

Distans

För dig som hellre vill läsa din kurs helt och hållet på distans så ska du välja studieformen Distans när du gör din ansökan. Distans på Hermods i Östersund innebär:

 • Du läser din kurs via vår digitala utbildningsplattform Novo och har en webblärare kopplat till kursen
 • Möjlighet till kontakt med webblärare
 • Vissa kurser kräver att du skriver ett nationellt prov på plats i skolan, vilka dessa kurser är får du reda på vid kursstart.

Orienteringskurser

Via våra orienteringskurser har du möjlighet att förbättra eller repetera dina kunskaper inför kommande studier. Vill du läsa kursen klicka då direkt på kursnamn nedan:

PRÖVNINGAR

På Hermods kan du även skriva prövning. Prövning betyder att du kan läsa en kurs, som du redan har godkänt betyg i, på egen hand och därefter tentar du av hela kursen vid ett tillfälle. Detta kostar 500 kr och du anmäler dig till prövning hos kommunen. Hermods erbjuder prövning i gymnasiala kurser samt grundläggande svenska som andraspråk, Sfi 2D och Sfi 3D.

Processen från antagning till kursstart

Du ansöker alltid till den/de kurser du vill läsa på kommunens hemsida. Det är de som sköter antagningen. När du blivit antagen sker följande:

 1. Du får ett antagningsbesked från kommunen.
 2. Hermods kallar till ett introduktionsmöte på skolan.
 3. Fredagen innan kursstart får du dina inloggningsuppgifter till vår lärplattform, Novo.
 4. På introduktionsdagen får du hjälp med att komma igång med dina studier.
 5. På kursstartsdagen kan du börja läsa dina kurser hemifrån, eller där du befinner dig.

Kursstart

Hermods komvux Östersund har kursstart varje vecka för gymnasiala kurser och orienteringskurser. Grundläggande kurser samt Sfi start en gång i månaden.

Kontakta oss