INNEHÅLL OCH UPPLÄGG
Studieform
Utbildningen genomförs på distans. Programmet innehåller två LIA-perioder, där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats. Läs mer om LIA och våra studieformer här!
Kurser
- Artificiell Intelligens (AI)
- Ekonomi och affärsmodeller
- Elektrolys och elektrokemi
- Examensarbete
- Integration mot elnätet
- Introduktion till vätgas
- Juridik och säkerhet för vätgas
- LIA 1
- LIA 2
- Läckage, detetekteringsteknik och enertering
- Projektering och planering av vätgasanläggning
- Sektorkoppling mot vätgas
- Vätgasdistribution
- Vätgaslagring
- Vätgasproduktion och vätgasanvändning
EFTER UTBILDNINGEN
Efter utbildningen kan du bland annat arbeta som Vätgasingenjör eller Vätgaskonsult.
Du kommer att ha kunskap och kompetens inom bland annat
- Planera och analysera produktionskedjan för vätgas med fokus på att uppnå energi- och kostnadseffektivitet samt hållbarhet ur både ekonomiskt och miljömässigt perspektiv.
- Utforma och genomföra vätgasprojekt i samarbete med både interna avdelningar och externa samarbetspartners, och utvärdera hur projekten uppfyller de ekonomiska och miljömässiga målen.
- Omvärldsbevakning av vätgasområdet för att identifiera nya trender, tekniker och forskning, och integrera denna kunskap i pågående eller framtida projekt.
FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET
För att bli antagen till denna utbildning krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt följande förkunskaper eller motsvarande:
- Lägst betyg E/3/G i Matematik 2
Saknar du behörighet?
Saknar du kursen Matematik 2 kan du läsa in den hos oss på distans inför utbildningen via en så kallad preparandkurs. Preparandkursen är avgiftsfri och du läser den online i din egen takt under några veckor. Läs mer om våra preparandkurser här!