×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

EKONOMIBRANSCHEN - FÖR DIG MED KÄNSLA FÖR SIFFROR

Det råder konkurrens i ekonomibranschen men behovet av utbildad och kompetent personal är samtidigt stort och det finns ofta många lediga tjänster. För dig som är noggrann, gillar siffror och skapa strukturer så passar en yrkesroll inom ekonomi!

Hermods erbjuder följande yrkesutbildningar inom ekonomi och juridik med ekonomi som inriktning:

Våra yrkesutbildningar på komvux inom ekonomi kan du läsa på distans vilket underlättar för dig som vill kombinera dina studier med jobb. 

Jag studerade på distans så jag kunde kombinera studierna med jobb. Jag trivdes mycket bra på Hermods då det var många uppgifter som var kopplade till verkliga jobbsituationer.

Cynara Isaksson,
Elev Hermods komvux

SÅ HÄR FUNGERAR DET ATT LÄSA EN YRKESUTBILDNING INOM EKONOMI PÅ HERMODS

Hermods har avtal med flera av Sveriges kommuner och erbjuder ekonomiutbildning i många utav dem. Om du hittar en utbildning som du vill läsa på Hermods så ansöker du till den via din hemkommun, den kommun som du är folkbokförd i. Enklaste sättet är att du besöker din kommuns hemsida och klickar dig vidare till vuxenutbildningen där du sedan hittar information om hur du ska göra för att skicka in din ansökan. Välj Hermods som skola. Nästa steg är att kommunen sköter antagningen och om du blir antagen så börjar du dina studIer hos oss på Hermods. Du genomför utbildningen via vår lärplattform Novo. 

Alla våra yrkesutbildningar består av ett antal olika delkurser. Alla delkurserna tillsammans bildar din yrkesutbildning. Varje delkurs är indelad i olika moment som du genomför. De olika momenten har oftast ett uppdrag, inlämningsuppgift kopplad till sig och när du är klar med den så skickar du in den till din webblärare som rättar, bedömer och kommer med feedback på. När du genomfört alla moment i kursen så avslutas den med en muntlig examination som innebär att du har ett videosamtal med din webblärare via Zoom. Du får ett betyg i varje delkurs och när du genomfört alla delkurser utfärdar vi ett diplom som ett bevis på din kompetens.

Dina betyg skickas sedan till vuxenutbildning i din hemkommun där du sedan kan beställa ut dem.

Våra yrkesutbildningar innehåller alla minst 15% apl (arbetsplatsförlagt lärande). Det innebär att du gör praktik på en arbetsplats där du får chans att testa dina kunskaper i praktiken. Till stöd har du en handledare på arbetsplatsen.

EFTER UTBILDNINGEN

När du är klar med din yrkesutbildning kan du se fram emot en varierande arbetsdag med många möjligheter. 

EKONOMIASSISTENT

Som ekonomiassistent kan du ha hand om delar av företagets ekonomiarbete, till exempel bokföring, dokumenthantering eller information. Arbetsmarknaden ser god ut framöver. Många söker duktiga ekonomiassistenter eftersom det är en yrkeskategori som alla företag är i behov av! Genomsnittlig månadslön för en ekonomiassistent är ca 29 800 kr/månad.

EKONOMI- OCH REDOVISNINGSASSISTENT

Som ekonomi- och redovisningsassistent kan dina arbetsuppgifter bestå i att ta fram ekonomiska underlag, sköta ett företags bokföring, skatter och löner och utbetalningar. Det kan även ingå att ge service till anställda och kunder. I yrkesrollen ger du service till såväl kunder som till anställda. Den genomsnittliga månadslönen för en ekonomi- redovisningsassistent ligger på ca 29 800 kr/månad.

Studietakt
Studieform
Utbildningstyper
Visa fler filter

KONTAKTA OSS

Här kan du beställa mer information om våra fristående kurser och yrkesutbildningar.