×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

DUKTIGA SÄLJARE BEHÖVS ALLTID!

Vill du jobba med marknadsföring eller försäljning? 

Följande yrkesutbildningar inom marknadsföring och försäljning kan du läsa hos oss på Hermods:

Det första steget är att du väljer att läsa ett av två olika baspaket:

För att uppnå en fullständig gymnasieexamen behöver utbildningen kompletteras med en påbyggnadsdel som innehåller ytterligare kurser och ett gymnasie- eller komvuxarbete. Respektive baspaket erbjuder olika påbyggnaddelar med en specifik inriktning som du kan välja under utbildningens gång - du väljer det område där du vill fördjupa dina kunskaper.

Inom Administration bas kan du välja följande påbyggnadsdelar att fördjupa dig inom:  

Efter att du läst Handel bas kan du fördjupa dina kunskaper med påbyggnadsdelen  Som kompletterar din utbildning till en fullständig gymnasieexamen.

På Hermods erbjuder vi flexibelt lärande och det betyder att du väljer själv om du vill läsa på distans eller i klassrum beroende på vad som passar dig bäst.

SÅ HÄR FUNGERAR EN YRKESUTBILDNING INOM MARKNADSFÖRING OCH FÖRSÄLJNING PÅ HERMODS

Du ansöker om utbildningen via vuxenutbildningen i din hemkommun, ofta kan du göra det direkt på din kommuns hemsida. Det är kommunen som sköter antagningen och de erbjuder ofta flera starter varje år. Efter att du blivit antagen så påbörjar du dina studier i vår lärplattform Novo. En viss del av din studietid genomför du apl (arbetsplatsförlagt lärande) på ett företag där du får öva på dina färdigheter på en faktisk arbetsplats.

Att läsa en yrkesutbildning på Hermods innebär att du läser flera delkurser som alla behandlar olika moment. Vissa av delkurserna innehåller apl medan andra är teoretiska. Varje delkurs innehåller en studieguide som är en hjälp för dig att genomföra dina studier på bästa sätt. Under delkurserna genomför du även olika uppdrag, inlämningsuppgifter som du skickar till din webblärare för att få rättade. Samtliga kurser i yrkesutbildningen avslutas med en obligatorisk slutskrivning i våra lokaler eller med en muntlig examination via Zoom. Hur upplägget ser ut på just din utbildning beror på var du bor för det varierar från ort till ort hur upplägget ser ut. Du får ett betyg utfärdat av din lärare efter varje slutförd kurs. Du beställer sedan ditt betyg från vuxenutbildningen i din hemkommun dit ditt betyg skickas. Efter att du slutfört hela din yrkesutbildning får du, som bevis på din kompetens även ett diplom av Hermods. 

EFTER UTBILDNINGEN

När du läser en utbildning inom marknadsföring och försäljning kan har du möjlighet att välja mellan flera olika yrkesroller.

BUTIKSSÄLJARE

En butikssäljare är någon som rör sig i miljöer i ständig rörelse. Kunderna är i fokus och det tillsammans med god service ligger till grund för butikens varumärke. Arbetsuppgifterna är ofta varierande och ställer krav på goda kunskaper om varorna. En arbetsdag kan innehålla; uppackning av varor, kassajobb, prismärkning, sortering, påfyllning av varor med mera. Snittlönen för en butikssäljare ligger på ca 28 700 kr/månad.

FÖRETAGSSÄLJARE

Din roll som företagssäljare innebär att du är företagets ansiktet utåt och du är den som bygger hållbara och långsiktiga affärsrelationer med kunder. Du kan jobba som företagssäljare med kompetens inom B2B (business-to-business). Du jobbar dagligen med att knyta nya kunder till dig samt att underhålla dina befintliga kunder. För att kunna erbjuda bästa service så måste du hålla dig uppdaterad på de varor, produkter eller tjänster som du säljer. Den genomsnittliga månadslönen för en företagsförsäljare är ca 30 400 kr/månad.

MARKNADSASSISTENT

Som marknadsassistent är kreativitet, skapande och research en del av din vardag. Du får ett omväxlande arbete och kan innebära utställningar, produktion av reklam och informationsmaterial. Du har även kontakt med många människor både i och utanför företaget. Du fungerar som beställare eller producerar själv. En marknadsassisten tjänar ca 32 400 kr/månad.

SÄLJARE

En säljare verkar på en bred arbetsmarknad och oavsett om det är hög- eller lågkonjunktur så behövs någon som jobbar mot kunder och leverantörer. Du behöver ständigt hålla dig uppdaterad om de varor eller tjänster som säljer så att du ska kunna erbjuda den bästa servicen som du kan till de kunder som besöker dig. en säljare tjänar i genomsnitt ca 37 000 kr/månad.

Affärsutveckling och ledarskap Artificiell intelligens Barn och fritid Beteende- och samhällsvetenskap Butik, administration och personal Bygg och anläggning Data/IT Ekonomi, administration och försäljning El och energi Fastighet Friskvård och kroppsvård Förberedande och orienterande Hotell och turism Hotell, restaurang och livsmedel Hälso- och sjukvård samt socialt arbete Inköp och logistik Journalistik och information Juridik Kombinationsutbildning Komvuxarbete Kultur, media och design Lantbruk, djurvård, trädgård, skog och fiske Marknadsföring Matematik och naturvetenskap Media och kommunikation Måleri Pedagogik och undervisning Samhällsbyggnad och byggteknik SFI Språk Säkerhetstjänster Teknik och tillverkning Transporttjänster VVS Vård och omsorg
Studietakt
Individanpassad Heltid Deltid Halvtid
Studieform
Distans Klassrum Flex Hybrid
Utbildningstyper
Komvux - Grundläggande Komvux - Enstaka kurser Sfi Yrkeshögskola Komvux - Yrkesutbildning YH-kurser Yrkesutbildning
Visa fler filter

KONTAKTA OSS

Här kan du beställa mer information om våra yrkesutbildningar.