×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

VÄLKOMMEN TILL HERMODS I LINKÖPING

Hos Hermods i Linköping kan du komplettera dina gymnasiebetyg, få behörighet till högskola eller universitet samt öka din kompetens för ett yrke inom vård och omsorg eller barn och fritid. Du kan läsa vuxenutbildning på gymnasial nivå. Vi tar dig vidare i livet mot högre utbildning och arbete. Läs mer om Hermods i Linköping via knapparna här nedanför.

På Hermods i Linköping kan du öka din kompetens, få behörighet till högre studier eller omskola dig. Hermods har ett brett utbud av kurser och utbildningar, så det finns något för alla. Vi är med dig tills du når ditt mål! Genom att använda filtreringen på höger sida kan du se vilka kurser och yrkesutbildningar som du kan välja mellan hos Hermods i Linköping.

Ansöka till Hermods komvux i Linköping

För att plugga komvux på Hermods i Linköping behöver du gå in på Linköping kommuns hemsida och göra din ansökan där. Välj Hermods som skola! Du hittar länken till deras hemsidan här nedan.

Ansökningsdatum till komvux i Linköping

16
juni

Sista ansökningsdag Linköping...

Glöm inte att skicka in komvuxansökan!
01
september

Sista ansökningsdag Linköping...

Glöm inte att skicka in komvuxansökan!
Affärsutveckling och ledarskap Barn och fritid Beteende- och samhällsvetenskap Butik, administration och personal Bygg och anläggning Data/IT Ekonomi, administration och försäljning El och energi Fastighet Friskvård och kroppsvård Förberedande och orienterande Hotell och turism Hotell, restaurang och livsmedel Hälso- och sjukvård samt socialt arbete Inköp och logistik Journalistik och information Juridik Kombinationsutbildning Komvuxarbete Kultur, media och design Lantbruk, djurvård, trädgård, skog och fiske Marknadsföring Matematik och naturvetenskap Media och kommunikation Måleri Pedagogik och undervisning Samhällsbyggnad och byggteknik SFI Språk Säkerhetstjänster Teknik och tillverkning Transporttjänster VVS Vård och omsorg
Studietakt
Individanpassad Heltid Deltid Halvtid
Studieform
Distans Klassrum Flex Hybrid
Utbildningstyper
Komvux - Grundläggande Komvux - Enstaka kurser Sfi Yrkeshögskola Komvux - Yrkesutbildning YH-kurser Yrkesutbildning
Visa fler filter

Kontakta oss


VÄLKOMMEN TILL HERMODS KOMVUX I LINKÖPING

På vår gymnasiala vuxenutbildning (Komvux) på Hermods i Linköping kan du komplettera dina gymnasiebetyg och få behörighet till högskola eller universitet. Vi hjälper dig vidare mot högre utbildning och arbete.

GYMNASIAL VUXENUTBILDNING - KOMVUX

Hermods Komvux i Linköping erbjuder dig utbildning inom vård och omsorg, barn och fritid, fler än 100 olika kurser på gymnasial nivå samt kurser på grundskolenivå. Gymnasial vuxenutbildning ger dig behörighet för högre studier. Efter utbildningen kan du fortsätta studera på högskola, universitet eller yrkeshögskola

Vi har kursstarter enligt följande:

  • Fristående gymnasiekurser startar vecka 3, 13, 23, 33 och 43.
  • Grundläggande kurser har löpande antagning, de startar 3 veckor efter att du blivit antagen.
  • Yrkesutbildningar startar vecka 3, 13, 33, och 43.

På Hermods Komvux i Linköping kan du lägga upp dina studier och studietakt helt utifrån vad som passar dig – läs en kurs på fem veckor eller upp till en hel termin.


SÅ SÖKER DU TILL KOMVUX I LINKÖPING

Du ansöker via Linköpings kommuns hemsida. Läs mer hos kommunen och ansök här. Välj vilken kurs du ska söka, samt skola – Hermods Komvux i Linköping.

Om du bor i en annan kommun än Linköping så kan du inte göra en webbansökan, utan kan kontakta oss på skolan för mer information.


DISTANS - DU VÄLJER NÄR OCH VAR DU VILL STUDERA

Alla våra kurser läses på distans via vår lärplattform Novo – i vissa kurser erbjuder vi handledning och lektioner på skolan som ligger centralt och är öppen veckans alla dagar. Du är alltid välkommen att sitta och studera i våra lokaler – med närhet till handledare och annan personal.

GYMNASIAL YRKESUTBILDNING

Gymnasial yrkesutbildning är till för dig som vill omskola dig, få ett framtidsyrke eller höja din kompetens. Våra utbildningar utgår från branschens behov och krav. Det innebär att du får vad som krävs för att arbeta inom yrket. Vi erbjuder utbildning inom vård och omsorg, samt barn och fritid. Läs mer om gymnasial yrkesutbildning i Linköping.

Kontakta oss


YRKESUTBILDNING PÅ HERMODS I LINKÖPING - NÄR YRKET ÄR MÅLET

I Linköping erbjuder Hermods olika yrkesutbildningar som tar dig ett steg närmare arbetslivet. Vi erbjuder utbildningar inom barn och fritid samt vård och omsorg.


BARN OCH FRITID - BLI EFTERTRAKTAD PÅ ARBETSMARKNADEN

Vill du jobba som barnskötare, elevassistent, inom funktionshinderområdet är vår barn- och fritidsutbildning rätt väg för dig. Vi skräddarsyr din yrkesutbildning efter ditt valda yrke och du får möjlighet att tidigt i utbildningen prova på yrket i verkligheten vilket ger dig ökade möjligheter till ett jobb.

Du läser webbaserade kurser hos oss, men har möjlighet att komma till skolan för handledning och hjälp i dina barn- och fritidskurser. Det är också din handledare på skolan som stöttar dig under din apl (arbetsplatsförlagt lärande/praktik).

VÅRDUTBILDNING - EN SÄKER VÄG TILL JOBB

Vill du arbeta med och stödja människor till välmående? Då ska du läsa en yrkesutbildning till undersköterska eller vårdbiträde. Att välja ett vårdyrke är ett tryggt och säkert val. Enligt Sveriges kommuner och landsting (SKL) finns ett behov av 24 000 nya undersköterskor i landet inom fem år. Arbetsgivaren vill anställa utbildad personal och vår utbildning ger dig mycket goda möjligheter till jobb.

Du läser webbaserade kurser hos oss, men har möjlighet att komma till skolan för handledning och hjälp i dina vård- och omsorgskurser. Det är också din handledare på skolan som stöttar dig under din apl (arbetsplatsförlagt lärande/praktik).

Innan jag läste utbildningen till undersköterska läste jag också kursen Svenska som andraspråk på Hermods. Jag är väldigt nöjd med mina studier på Hermods!

Sarah Dasgupta,
fd elev Hermods Linköping

ANSÖKAN OCH KURSSTART

Du ansöker via Linköpings kommuns hemsida. Läs mer hos kommunen och ansök här.

  1. Du väljer Yrkesutbildningar på gymnasienivå
  2. Välj Barn och fritid med distansundervisning, eller Vård och omsorg med distansundervisning.

Om du bor i en annan kommun än Linköping så kan du inte göra en webbansökan, utan kan kontakta oss på skolan för mer information.

Mail: vux.linkoping@hermods.se
Telefon: 010-142 10 80

KURSLITTERATUR

Under din studietid kan du som läser inom barn och fritid i stor utsträckning låna den kurslitteratur du behöver under utbildningen. Vi har de flesta böckerna som ingår i utbildningen, och lånar ut dem i mån av tillgång.

Kontakta oss