×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

VÅRA UTBILDNINGAR

Hitta rätt utbildning för dig!

SÖK UTBILDNING

AKTUELLT HOS OSS

Läs mer om vad som händer inom Hermods just nu.

AKTUELLT

VÄLKOMMEN TILL HERMODS I LINKÖPING

Hos Hermods i Linköping kan du komplettera dina gymnasiebetyg, få behörighet till högskola eller universitet samt öka din kompetens för ett yrke inom vård och omsorg eller barn och fritid. Du kan läsa vuxenutbildning på gymnasial nivå. Vi tar dig vidare i livet mot högre utbildning och arbete. Du kan även få hjälp att lyckas på arbetsmarknaden genom våra arbetsförmedlingstjänster.

På Hermods i Linköping kan du öka din kompetens, få behörighet till högre studier eller omskola dig. Hermods har ett brett utbud av kurser och utbildningar, så det finns något för alla. Vi är med dig tills du når ditt mål!

Studietakt
Studieform
Utbildningstyper
Visa fler filter

VI HJÄLPER DIG ATT UTVECKLAS

Varje år hjälper vi över 70 000 individer att ta ett steg närmre sina mål.

VÄLKOMMEN TILL HERMODS KOMVUX I LINKÖPING

På vår gymnasiala vuxenutbildning (Komvux) på Hermods i Linköping kan du komplettera dina gymnasiebetyg och få behörighet till högskola eller universitet. Vi hjälper dig vidare mot högre utbildning och arbete.

GYMNASIAL VUXENUTBILDNING - KOMVUX

Hermods i Linköping erbjuder dig utbildning inom vård och omsorg, barn och fritid och mer än 100 olika kurser inom samhälls- och ekonomiprogrammet, samt kurser på grundskolenivå. Gymnasial vuxenutbildning ger dig behörighet för högre studier. Efter utbildningen kan du fortsätta studera på högskola, universitet eller yrkeshögskola

På Hermods kan du lägga upp dina studier helt utifrån vad som passar dig. Vi har kursstarter varje vecka och du väljer själv din studietakt – läs en kurs på fem veckor eller upp till en hel termin.

Vår skola ligger på Badhusgatan 5, centralt i Linköping. Här finns det personal på plats veckans alla dagar. Du är alltid välkommen att sitta och studera i våra lokaler – med närhet till handledare och annan personal.

SÅ SÖKER DU TILL KOMVUX I LINKÖPING

Du ansöker via Linköpings kommuns hemsida. Läs mer hos kommunen och ansök här. Välj vilken kurs du ska söka, samt skola – Hermods.

Om du bor i en annan kommun än Linköping så kan du inte göra en webbansökan, utan kan kontakta oss på skolan för mer information.

Mail: vux.linkoping@hermods.se
Telefon: 010-142 10 80


DISTANS - DU VÄLJER NÄR OCH VAR DU VILL STUDERA

Alla våra kurser läses på distans via vår lärplattform Novo – i vissa kurser erbjuder vi handledning och lektioner på skolan som ligger centralt och är öppen veckans alla dagar. Du är alltid välkommen att sitta och studera i våra lokaler – med närhet till handledare och annan personal.

GYMNASIAL YRKESUTBILDNING

Gymnasial yrkesutbildning är till för dig som vill omskola dig, få ett framtidsyrke eller höja din kompetens. Våra utbildningar utgår från branschens behov och krav. Det innebär att du får vad som krävs för att arbeta inom yrket. Vi erbjuder utbildning inom vård och omsorg, samt barn och fritid. Läs mer om gymnasial yrkesutbildning i Linköping.

Vi erbjuder också ett utbildningsalternativ som kombinerar yrkesstudier med svenska som andraspråk på grundskolenivå.

Kontakta oss


YRKESUTBILDNING PÅ HERMODS I LINKÖPING - NÄR YRKET ÄR MÅLET

I Linköping erbjuder Hermods olika yrkesutbildningar som tar dig ett steg närmare arbetslivet. Vi erbjuder utbildningar inom barn och fritid samt vård och omsorg.


BARN OCH FRITID - BLI EFTERTRAKTAD PÅ ARBETSMARKNADEN

Vill du jobba som barnskötare, elevassistent, inom funktionshinderområdet, som gyminstruktör eller på en idrotts- och fritidsanläggning är vår barn- och fritidsutbildning rätt väg för dig. Vi skräddarsyr din yrkesutbildning efter ditt valda yrke och du får möjlighet att tidigt i utbildningen prova på yrket i verkligheten vilket ger dig ökade möjligheter till ett jobb. Vissa av yrkesutbildningarna erbjuds endast som lärling.

Du läser webbaserade kurser hos oss, men har möjlighet att komma till skolan för handledning och hjälp i dina barn- och fritidskurser. Det är också din handledare på skolan som stöttar dig under din apl (arbetsplatsförlagt lärande/praktik).

VÅRDUTBILDNING - EN SÄKER VÄG TILL JOBB

Vill du arbeta med och stödja människor till välmående? Då ska du läsa en yrkesutbildning till undersköterska eller vårdbiträde. Att välja ett vårdyrke är ett tryggt och säkert val. Enligt Sveriges kommuner och landsting (SKL) finns ett behov av 24 000 nya undersköterskor i landet inom fem år. Hos oss kan du välja mellan inriktningarna funktionsnedsättning, psykiatri, sjukvård eller äldreomsorg. Arbetsgivaren vill anställa utbildad personal och vår utbildning ger dig mycket goda möjligheter till jobb.

Du läser webbaserade kurser hos oss, men har möjlighet att komma till skolan för handledning och hjälp i dina vård- och omsorgskurser. Det är också din handledare på skolan som stöttar dig under din apl (arbetsplatsförlagt lärande/praktik).

Innan jag läste utbildningen till undersköterska läste jag också kursen Svenska som andraspråk på Hermods. Jag är väldigt nöjd med mina studier på Hermods!

Sarah Dasgupta,
fd elev Hermods Linköping

LÄRLING

Lärlingsutbildning passar för dig som vill lära dig ett yrke ute på en arbetsplats där du ges möjlighet att kombinera teori och praktik. Att gå en lärlingsutbildning innebär att du är cirka 70 % ute på en arbetsplats under dina studier. Du och din handledare har kontakt med din lärare under hela utbildningen. Din handledare följer dig under hela din studietid och hjälper dig framåt mot din examen. Det är samma behörighetskrav och ämnesplaner som den skolförlagda varianten av ett yrkesprogram och ditt slutbetyg värderas på samma sätt som om du gått den skolförlagda varianten.

ANSÖKAN OCH KURSSTART

Du ansöker via Linköpings kommuns hemsida. Läs mer hos kommunen och ansök här.

  1. Du väljer Yrkesutbildningar på gymnasienivå
  2. Välj Barn och fritid med distansundervisning, eller Vård och omsorg med distansundervisning.

Är det lärling som intresserar dig så väljer du Vux Lärling Intresseanmälan.

Om du bor i en annan kommun än Linköping så kan du inte göra en webbansökan, utan kan kontakta oss på skolan för mer information.

Mail: vux.linkoping@hermods.se
Telefon: 010-142 10 80

KURSLITTERATUR

Under din studietid kan du som läser ett yrkesprogram i stor utsträckning låna den kurslitteratur du behöver under utbildningen. Vi har de flesta böckerna som ingår i utbildningen, och lånar ut dem i mån av tillgång.

Kontakta oss


VÅRA UTBILDNINGSTYPER

KOMVUX

FÖR DIG SOM BEHÖVER LÄSA IN GYMNASIET

Komvux (kommunal vuxenutbildning) är för dig som behöver läsa in enstaka kurser från gymnasiet eller som vill läsa en hel yrkesutbildning på gymnasienivå. Komvux söker du via din hemkommun.

YRKESHÖGSKOLA

EN SNABBARE VÄG UT I JOBB

Yrkeshögskola erbjuder korta eftergymnasiala utbildningar för dig som vill byta karriär eller kompetensutveckla dig. Utbildningarna är nischade mot specifika yrkesroller och framtagna tillsammans med näringslivet.

SFI

FÖR DIG SOM BEHÖVER LÄRA DIG SVENSKA

Är du ny i Sverige? På Hermods kan du läsa sfi (svenska för invandrare). Vi hjälper dig att snabbt förbättra dina svenska språkkunskaper.