×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.
Stäng

Få mer information om utbildningen

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig för att ge mer information

Hantering av personuppgifter

När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att kunna ta emot marknadsföring och information från Hermods. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, samt ditt telefonnummer. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.

Hermods AB är personuppgiftsansvarig. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i tre år i taget tills du återkallar ditt samtycke.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här och hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från Hermods, bocka i rutan nedan.

Något gick fel, vänligen kontrollera att alla fält är ifyllda korrekt och försök igen.

OM UTBILDNINGEN

CNC utbildning och CNC operatör utbildning

Efter vår CNC utbildning kan du bland annat jobba som CNC-tekniker. En CNC-tekniker sköter datorstyrda maskiner för tillverkning av olika detaljer inom industrin. Det kan till exempel vara att ta fram fordonsdelar i metall eller hårdvara i plast genom att svarva, fräsa, svetsa eller borra. Det är ett precisionsarbete där maskinerna ställs in på millimetern tack vara programmering och 3D-modellering.

Som CNC-tekniker är maskinen ditt ansvar att ställa in, hantera och i vissa fall reparera. Industrigolvet är din arbetsplats, men datorn ditt främsta arbetsverktyg. Via den ställer du in och styr maskiner i tillverkningen.

Programmet innehåller en bredd av CNC utbildning som även omfattar CNC operatör utbildning, vilket gör dig kvalificerad till att arbeta med att kvalitetssäkra ett produktionsflöde från början till slut. Detta innebär bland annat att du programmerar maskiner utifrån ritningar och kontrollerar maskinernas arbete.

Yrket passar dig som är noggrann, tekniskt lagd och som vill ha en karriär inom den svenska industrin. Kanske arbetar du idag som CNC-montör eller tekniker, men är redo för mer avancerade arbetsuppgifter. Kanske kommer du direkt från ett tekniskt gymnasium eller för den delen bygg- och anläggning, fordons- eller svetsindustri eller arbetat med el och energi. Genom att programmera maskiner kan både pengar sparas, människors välmående och miljön bli bättre.

INNEHÅLL OCH UPPLÄGG

Denna utbildning bedrivs i klassrum 

Denna utbildning bedrivs i klassrum. Två till tre dagar i veckan är det schemalagda lektioner och resterande tid ägnas åt självstudier eller grupparbeten. Undervisningen består bland annat av föreläsningar, fallstudier, projektarbeten och egenstudier. Utbildningen innehåller två LIA-perioder där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats. 

 

En tredjedel av utbildningen gör du ute på en arbetsplats

Utbildningen innehåller två LIA-perioder där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats. Många ser LIA-perioden som den största fördelen med YH-utbildning då du får arbetslivserfarenhet och får in en fot in på arbetsmarknaden redan under studietiden.

 

Gör din LIA utomlands

Som studerande på Hermods Yrkeshögskola har du en unik möjlighet att göra en del eller hela din LIA-period i en annan stad i Europa. Vi ger dig all hjälp och stöd du behöver inför, under och efter din LIA utomlands. Som studerande får du ekonomiskt stöd för resa, boende och uppehåll under hela perioden. Du bestämmer själv om du vill hitta en LIA-plats utomlands på egen hand eller om du vill att Hermods hjälper dig med kontakterna. Vi samarbetar med flera partnerorganisationer runt om i Europa.

 

Kurser   

 • Branschenlig matematik, 30 yhp 
 • Avancerad CNC teknik utbildning, 35 yhp 
 • Examensarbete, 30 yhp 
 • Kvalité- och produktionsutveckling, 20 yhp 
 • LIA, 60 yhp 
 • LIA, 60 yhp 
 • Material- och verktygslära, 30 yhp 
 • Programmering/teknik CAD/CAM, 30 yhp 
 • Ritning och ritningsläsning, 30 yhp 
 • Robotik, 35 yhp 
 • Specialiserad CNC teknik utbildning, 20 yhp 
 • Teknik engelska, 25 yhp 

EFTER UTBILDNINGEN

Programmet innehåller en bredd av CNC utbildning, som bland annat CNC-operatör utbildning. Efter utbildningen kan du därför arbeta som: 

 • CNC-och robotingenjör 
 • CNC-operatör 
 • CNC-tekniker 
 • Produktionstekniker 
 • Med mer.

Vanliga arbetsplatser är små eller stora företag inom verkstadsindustrin. Du kan också bli anställd av ett bemanningsföretag och arbeta som inhyrd arbetskraft hos olika företag. 

Vår utbildning leder till kunskap och kompetens för att:

 • utföra skärteknisk produktionsutveckling på en specialiserad, och till viss del, avancerad nivå
 • arbeta med ritningsläsning
 • arbeta med och i CAD/CAM
 • obehindrat hantera olika metoder för att effektivisera och kvalitetssäkra produktion
 • självständigt utvärdera, avgöra och föreslå lämpligt material vid ytbehandling/värmebehandling, arbeta i enlighet med gällande säkerhetsföreskrifter
 • arbeta med automatiserad produktion

Målet är att den studerande ska få specialiserade kunskaper om robotteknikens användningsområden och dess betydelse för utveckling av olika tillverkningssystem för automatiserad produktion. Den studerande ska förses med färdighet och kompetenser att självständigt kunna skriva i olika robotprogram samt kunna tillämpa programfunktioner/instruktioner, såsom relativa positioner, sök- och villkorsinstruktioner.

En CNC-tekniker arbetar med automatiserad produktion och ska kunna programmera CNC-maskiner utefter ett antal parametrar. Att kunna arbeta med robotik blir av största vikt.

FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET

För att bli antagen till denna utbildning krävs Grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt följande förkunskaper eller motsvarande: 

 

 • Matematik 2 

Saknar du kursen ovan kan du läsa in denna hos oss på distans inför utbildningen via en så kallad preparandkurs. Preparandkursen är avgiftsfri och du läser den online i din egen takt under några veckor. Läs mer om våra preparandkurser här.  


Välj ort