OM UTBILDNINGEN
Den här kursen bygger vidare på det som behandlades i kursen grundläggande naturorienterande ämnen, inledande kurs. Denna kurs bygger vidare på den inledande kursen och du lär dig mer om biologi, kemi, fysik samt hållbar utveckling.
INNEHÅLL OCH UPPLÄGG
En kurs på grundläggande nivå i naturorienterande ämnen. Det här är fortsättningskursen, det finns även en inledande kurs på 100 poäng.
Kursen består av 6 moduler, där det ingår olika uppgifter som ska lösas. Det ingår även tre laborationer i kursen. Laborationen görs hemma. Till en del av laboriationerna kan du behöva köpa visst material, exempelvis ph-papper/ph-test (finns på exempelvis alega.se och cdon.se). Du behöver även ficklampa, stearinljus, ballong och tändare/tändstickor.
Kursen är skapad utifrån Skolverkets centrala innehåll och kunskapskrav för kursen och tar upp grundläggande kunskap i biologi, kemi, fysik samt hållbar utveckling.
EFTER UTBILDNINGEN
Har du fått utvecklade kunskaper i naturorienterade ämnen som biologi, kemi, fysik samt hållbar utveckling.
FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET
Inga specifika förkunskaper förutom att läsa och skriva på svenska. Det är bra om du läst eller läser Sfi kurs D. Alternativt läst eller har påbörjat grundläggande svenska som andraspråk.
För att ansöka om utbildning på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.
Du ska ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten). Har du slutbetyg från gymnasiet får du börja studera trots att du inte fyllt 20 år.