×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.
Stäng

Få mer information om utbildningen

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig för att ge mer information

Hantering av personuppgifter

När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att kunna ta emot marknadsföring och information från Hermods. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, samt ditt telefonnummer. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.

Hermods AB är personuppgiftsansvarig. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i tre år i taget tills du återkallar ditt samtycke.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här och hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från Hermods, bocka i rutan nedan.

Något gick fel, vänligen kontrollera att alla fält är ifyllda korrekt och försök igen.

OM UTBILDNINGEN

Det här är en utbildning för dig som vill arbeta inom besöksnäringen till exempel med arbetsområden inom logi, konferens, reception, frukost, städning och underhåll av rum och utrymmen. Utbildningen ger dig kunskaper om planering och utförande av receptionsarbete, förmåga att planera och organisera frukost- och bufféservering samt kunskaper om organisation och planering av arbetet inom våningsservice.

INNEHÅLL OCH UPPLÄGG

Du kommer att få kunskaper om sedvanliga arbetsuppgifter inom våningsservice som rengöring och underhåll av hotellrum och andra utrymmen. Du kommer även att få lära dig om olika material, inredningar, design samt om säkerhet och arbetsmiljö. I utbildningen får du även vara i frukostmatsal samt på en konferensavdelning då större delen av utbildningen är arbetsplatsförlagd (innehåller apl). Apl i många kurser ger dig en djupare kunskap om yrket och fler möjligheter att få en anställning inom branschen.

Följande kurser ingår i yrkesutbildningen Hotell bas – våningsservice:

  • Logi**
  • Service och bemötande 1*
  • Våningsservice 1*
  • Frukost- och bufféservering*
  • Våningsservice 2*
  • Våningsservice 3*
  • Reception 1*

*Kursen innehåller apl (arbetsplatsförlagt lärande)
**Kursen innehåller obligatorisk utbildning i HLR (hjärt- och lungräddning)

Bra att veta:

  • Alla våra yrkesutbildningar innehåller apl (arbetsplatsförlagt lärande) motsvarande minst 15%.
  • Yrkesutbildningen ger förutom betyg ett diplom som bevis på din kompetens.

EFTER UTBILDNINGEN

Utbildningen leder i första hand till arbete inom våningsservice men kan även ge arbete inom frukost, reception eller konferens. Du kan arbeta på både små och stora anläggningar från privata campingplatser till stora hotell och konferensanläggningar.

FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET

För att ansöka om utbildning på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.

Du ska ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten). Har du slutbetyg från gymnasiet får du börja studera trots att du inte fyllt 20 år.

Välj ort