OM UTBILDNINGEN
I kursen Journalistik, reklam och information 1 får du lära dig hur kommunikation fungerar, och hur vi tolkar och förmedlar budskap. I kursen lär du dig att arbeta med kommunikation, och du får kunskap om reklam och journalistarbetet.
INNEHÅLL OCH UPPLÄGG
I denna kurs välkomnas du till journalistikens, informationens och reklamens kreativa och spännande värld. I kursen får du veta hur kommunikation fungerar, och hur vi påverkar och påverkas av den.
Du får lära dig om kommunikationsvetenskapliga metoder och teorier. Under kursens gång lär du dig hur vi tolkar och förmedlar budskap och hur vi väljer rätt medier för vårt budskap.
En del av kursen är också att gå igenom vilka etiska regler och vilken medielagstiftning som gäller i Sverige och ute i Europa.
Kursen Journalistik, reklam och information 1 ger dig kunskaper om:
- Att arbeta med kommunikation.
- Konsten att övertyga.
- Att arbeta som journalist.
- Reklamarbetets olika faser.
- Lagar och etik.
Här hittar du kurslitteraturlistan.
EFTER UTBILDNINGEN
Har du de kunskaper som krävs för att arbeta med kommunikation. Du har lärt dig hur kommunikation fungerar. Du har även lärt dig etiska regler och den medielagstiftning som gäller i Sverige och Europa.
FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET
För att ansöka om utbildning på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.
Du ska ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten). Har du slutbetyg från gymnasiet får du börja studera trots att du inte fyllt 20 år.