OM UTBILDNINGEN
Kursen handlar om produktionsprocessens olika steg. Kursen innebär en stor del praktiskt arbete vilket i sin tur ska leda till djupare förståelse för hur medieproduktioner skapas. I kursen behandlar du också medieproduktioners olika syften, till exempel att sprida åsikter, informera och förklara skeenden eller göra reklam för en viss produkt.
INNEHÅLL OCH UPPLÄGG
Kursen Medieproduktion 2 ger dig kunskaper om:
- Framställning av förlagor i form av synopsis, skisser eller manus.
- Textskrivning, fotografering, filmning, ljudupptagning och redigering.
- Tidsramar och deras betydelse vid medieproduktioner.
- Berättargrepp i produktionsprocessen.
- Modeller för analys av egna och andras medieproduktioner utifrån innehåll, form och funktion.
Här hittar du kurslitteraturlistan.
EFTER UTBILDNINGEN
Kan du planera och genomföra medieproduktioner från idé till färdig produktion riktade till specifika målgrupper med hjälp av modern teknik. Du kan också analysera och utvärdera medieproduktioner med avseende på den färdiga produkten, produktionens olika led och målgrupp.
FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET
Medieproduktion 2 bygger på kunskaper i kursen Medieproduktion 1.
För att ansöka om utbildning på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.
Du ska ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten). Har du slutbetyg från gymnasiet får du börja studera trots att du inte fyllt 20 år.