×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.
Stäng

Få mer information om utbildningen

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig för att ge mer information

Hantering av personuppgifter

När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att kunna ta emot marknadsföring och information från Hermods. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, samt ditt telefonnummer. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.

Hermods AB är personuppgiftsansvarig. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i tre år i taget tills du återkallar ditt samtycke.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här och hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från Hermods, bocka i rutan nedan.

Något gick fel, vänligen kontrollera att alla fält är ifyllda korrekt och försök igen.

OM UTBILDNINGEN

Arbetar du som målare och vill ta nästa steg i karriären? Läs en ettårig distansutbildning till projektledare inom måleri via Hermods Yrkeshögskola. Utbildningen är framtagen i ett unikt samarbete med Måleriföretagen i Sverige* och är den enda yrkeshögskoleutbildningen som leder till projektledarkompetens inom yrket. 

 

Vad gör en projektledare inom måleri?

Som projektledare driver du affärer gentemot kunder och leder måleriprojekt från start till färdigställning. Du har kontakt med beställare och målare och är ofta ute på kundbesök eller skapar nya kontakter. Som projektledare har du en betydande roll när nya affärer ska startas igång samt under projektens gång för att arbetet ska flyta på.

 

Stort behov av projektledare inom måleribranschen

I takt med att byggindustrin fortsätter att expandera så ökar personal- och kompetensbehovet inom måleribranschen. Näringslivet flaggar för att det behövs fler utbildade medarbetare med projektledarkompetens. 

 

*Måleriföretagen i Sverige är en bransch- och arbetsgivarorganisation med uppdraget att utveckla det professionella måleriet. Tillsammans med Hermods Yrkeshögskola har Måleriföretagen i Sverige skapat utbildningen i syfte att kompetensutveckla branschen. Utbildningens innehåll bygger på efterfrågan hos näringslivet.  

INNEHÅLL OCH UPPLÄGG

Studera på distans
Denna måleriutbildning bedrivs på distans vilket innebär att du självständigt ansvarar över din studietid. Föreläsningar, diskussioner, uppgifter och annan kommunikation är webbaserad och sker via Hermods lärplattform eller via online-möten.
 

 

Utbildningen innehåller fysiska träffar
Utöver den webbaserade undervisningen innehåller måleriutbildningen totalt tre fysiska träffar som exempelvis kan innehåll föreläsningar, praktiska moment, seminarier eller examinationer. Det är också ett tillfälle för social samvaro med kurskamrater och utbildare.  

 

En del av utbildningen gör du ute på en arbetsplats
Utbildningen projektledare måleri innehåller en LIA-period där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats.
 

 

Kurser för Projektledare måleri

 • Ekonomi och försäljning, 20 yhp 
 • Examensarbete, 20 yhp 
 • Juridik, 20 yhp 
 • Kvalitet, miljö och arbetsmiljö, 25 yhp 
 • Ledarskap, 25 yhp 
 • LIA, 70 yhp 
 • Projektledning, 40 yhp 

EFTER UTBILDNINGEN

Efter måleriutbildningen kan du arbeta som: 

 

 • Arbetsledare 
 • Platschef 
 • Projektledare inom måleri 

 

Efter avslutad utbildning till projektledare måleri har du kunskaper och färdigheter inom projektledning, projektverktyg och projektrelaterad ekonomi. Du har kompetens att arbetsleda personal utifrån person och situation samt ur ett jämställdhetsperspektiv. Du har färdigheter för att kunna tillämpa olika lagstiftningar och arbeta kvalitetssäkrande och uppföljande.  

 

FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET

För att bli antagen till denna måleriutbildning krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt följande förkunskaper eller motsvarande:

 

 • Minst 12 månaders arbetslivserfarenhet som målare med en tjänstgöringsgrad om minst 50%. Har du arbetat deltid är du behörig om omfattningen motsvarar minst 12 månaders heltidsarbete.


Välj ort