OM UTBILDNINGEN
I denna kurs lär dig mer om samhällskunskap som är ett ämne vilket berör oss alla. Eftersom vi lever mitt i samhället påverkas vi av det som sker runt omkring oss, oavsett om vi vill det eller inte. Varje dag sker det saker i samhället som kan få betydelse för oss som medborgare. I denna kurs får du inblick i hur vårt samhälle ser ut, fungerar och hur saker hela tiden förändras, ibland sakta och ibland snabbt.
INNEHÅLL OCH UPPLÄGG
I denna kurs får du fördjupade kunskaper inom samhällsvetenskapen. Du lär dig om identitet, det hållbara samhället, demokrati och diktatur. I kursen diskuterar vi den ekonomiska ekonomin och lyfter samtidigt fram det internationella perspektivet. Under kursens gång får du arbeta med frågor som exempelvis handlar om den internationella ekonomin och internationella relationer.
Kursen Samhällskunskap 2 ger dig kunskaper om:
- Ett hållbart samhälle.
- Demokrati och internationella relationer.
- Utländska politiska system.
- Samhällets ekonomi och ekonomisk politik.
- Internationell ekonomi.
- Utvecklingsskolorna.
Här hittar du kurslitteraturlistan.
EFTER UTBILDNINGEN
Har du lärt dig mer om begrepp och områden inom samhällsvetenskapen. Du har bland annat fått kunskap om demokrati och diktatur, samhällets ekonomi och ekonomisk politik, samt utländska politiska system.
FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET
Samhällskunskap 2 bygger på kunskaper i kursen Samhällskunskap 1b.
För att ansöka om utbildning på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.
Du ska ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten). Har du slutbetyg från gymnasiet får du börja studera trots att du inte fyllt 20 år.