×
 

5

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.
Stäng

Få mer information om utbildningen

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig för att ge mer information

Hantering av personuppgifter

Genom att fylla i en intresseanmälan samtycker du till att få utskick om vald utbildning där vi informerar om utbildningen, viktiga datum och hur du ansöker. Vi kommer då att behandla ditt namn och din e-postadress med stöd av ditt samtycke fram tills att du återkallar samtycket, avregistrerar dig från våra utskick, eller på annat sätt invänder mot marknadsföringen.

När du skickar in en intresseanmälan samtycker du även till att vi använder informationen du angett i formuläret tillsammans med informationen du anger om du påbörjar en ansökan via YH-antagningen. Informationen vi använder från din ansökan är e-post, status och vald utbildning, syftet är att anpassa våra utskick så de blir mer relevanta för dig utifrån var i ansökningsprocessen du befinner dig.

Våra informationsutskick innehåller så kallade spårningspixlar, vilket är ett vanligt sätt för att se om utskicken blir öppnade av mottagarna. På ett liknande sätt kan vi även se om mottagarna klickar på länkarna samt vilka länkar de klickar på. Vi använder denna information främst för statistisk analys av våra utskick för att se hur vi kan förbättra utskicken så att de blir mer intressanta för mottagaren. Hanteringen av spårningspixlar sker med hjälp av CRM Microsoft Dynamics.

Du har rätt att när som helst ta tillbaka ditt samtycke. Detta gör du genom att kontakta kundtjänst@hermods.se eller genom att klicka på avregistreringslänken som finns i alla utskick. Återkallande av ditt samtycke påverkar inte lagligheten av behandlingen innan samtycket återkallades.

Du har även rätt att kontakta oss för att få information om vilka uppgifter som behandlas om dig eller för att begära rättelse, överföring, radering eller begränsning av dina personuppgifter. Klicka här för att läsa mer om dina rättigheter och hur vi hanterar personuppgifter.

Vill du inte samtycka till ovan kan du istället maila oss kundtjänst@hermods.se 

Något gick fel, vänligen kontrollera att alla fält är ifyllda korrekt och försök igen.

OM UTBILDNINGEN

I kursen Social omsorg 1 får du utveckla dina kunskaper om arbetsuppgifter inom socialtjänsten. Kursen ger dig de verktyg du behöver för att möta och kommunicera med brukare på ett respektfullt, empatiskt och reflekterande sätt. Kursen ger dig även ett historiskt perspektiv inom social omsorg samt kunskaper om rådande lagar och bestämmelser.

INNEHÅLL OCH UPPLÄGG

Kursen Social omsorg 1 ger dig kunskaper om olika livsvillkor och hur dessa påverkar människan och ens livskvalitet. Du kommer få lära dig centrala begrepp, administrativa uppgifter samt digitala hjälpmedel och utrustning inom social omsorg.

 

Under kursen kommer du få kunskaper om olika kommunikationstekniker, bemötande och etiskt förhållningssätt. Detta är för att du ska kunna skapa respektfulla och lyhörda möten med och för brukaren.

 

Kursen Social omsorg 1 innehåller följande:

  • Personnära omsorg
  • Kommunikation, bemötande och relationer
  • Service- samt administrativa uppgifter
  • Historiskt perspektiv på social omsorg
  • Lagar och bestämmelser inom social omsorg
  • Anmälningsplikt

EFTER UTBILDNINGEN

När du har läst Social omsorg 1 kommer du ha kunskaper i olika arbetsuppgifter inom social omsorg och hur dessa ska utföras utifrån brukarens bästa. Du kommer ha lärt dig hur olika livsvillkor påverkar människans livskvalitet och planera, genomföra och dokumentera möten med och insatser för brukaren.

FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET

För att läsa kursen Social omsorg 2 bör du ha läst kurserna Social omsorg 1, Gerontologi och geriatrik och Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 1, eller ha motsvarande kunskaper.

För att ansöka om kursen Social omsorg 1 på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.

Du ska ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten). Har du slutbetyg från gymnasiet får du börja studera trots att du inte fyllt 20 år.


Välj ort